• Ad van Trigt geeft nu les in het Apollo Hotel.
• Ad van Trigt geeft nu les in het Apollo Hotel. Archieffoto: Janneke Boogaard

In april nieuws over lesbad Van Trigt

zaltbommel • De gemeente Zaltbommel verwacht in april te kunnen besluiten of Ad van Trigt toestemming krijgt om een instructiebad te bouwen.

Er lopen verschillende onderzoeken om te beoordelen of het verantwoord is om een zwembad te bouwen op de beoogde locatie: het grasveld op de hoek van de Hogeweg en de N322. Verplicht onderdeel bij een vergunningaanvraag is een bodemonderzoek.

Daarnaast speelt de nabijheid van het tankstation van Esso, aan de overkant van de N322, een rol. Rond het pompstation geldt een verhoogd risico vanwege de aanwezigheid van explosieve stoffen.

"Bij zo'n plan moet je goed afwegen of je dat risico aanvaardbaar vindt en welke maatregelen je kunt nemen om de risico's te verminderen", aldus Thea Grasman van de afdeling communicatie van de gemeente Zaltbommel.

Ad van Trigt van de gelijknamige zwemschool wil een eigen bad in plaats van het zwembad in het hotel waar hij nu gebruik van maakt. Als de vergunning verleend wordt, volgt zoals gewoonlijk eerst nog een procedure waarbij belanghebbenden bezwaar kunnen maken.


Janneke Boogaard