Nieuwe N322 en fietstunnel op 4 april open

zaltbommel • Vanaf maandag 4 april kan het verkeer gebruik maken van de nieuwe N322 en kunnen fietsers door de nieuwe fietstunnel tussen Zaltbommel en Bruchem.

Tot die tijd en ook nog in de paar weken daarna wordt er nog volop gewerkt. Van dinsdag 29 maart tot en met vrijdag 1 april zijn de toe- en afritten aan de westkant van de A2 gesloten van 20:00 tot 5:00 uur. Ze worden verbreed en er komt meer opstelruimte voor de verkeerslichten. Automobilisten kunnen niet van Utrecht naar Zaltbommel en niet van Zaltbommel naar Den Bosch. Het verkeer op de A2 wordt omgeleid via Kerkdriel.

Afsluitingen

Van vrijdag 1 april 20:00 uur tot maandag 4 april 5:00 uur is het kruispunt bij de Hogeweg afgesloten. Dan wordt de laatste laag asfalt aangebracht en worden de verkeerslichten ingeregeld.

Van zondag 3 april 16:00 uur tot maandag 5:00 uur is het oude weggedeelte van de N322 in Gameren tot aan de rotonde bij de Watertoren gesloten. Er komt nieuw asfalt en nieuwe markeringen en de nieuwe verkeerslichten bij de Steenweg worden ingeregeld.

Van Voordenpark

Ook na 4 april staan nog werkzaamheden op het programma. Zo wordt de toegangsweg naar het Van Voordenpark aangepast op de nieuwe situatie. De weg is van maandag 4 april tot en met vrijdag 15 april elke avond en nacht van 20:00 tot 5 uur afgesloten.

De toe- en afritten aan de oostzijde van de A2 gaan in die periode 's eveneens nachts dicht. Het verkeer vanuit Den Bosch kan dan niet naar Zaltbommel en vanuit Zaltbommel kan men niet naar Utrecht. Ook de toe- en afritten worden verbreed en er komt meer ruimte voor de verkeerslichten. Vanaf 15 april staan nog werkzaamheden gepland aan de kruispunten aan de oostzijde en de westzijde van de A2 en aan de toe- en afritten aan de westzijde van de A2.

Meer informatie is telefonisch verkrijgbaar via: 0900-0418322 en staat op de website:

q www.rondombommel.nl