Regio zit op schema met breedband

regio • Regio Rivierenland is in fase vier van de in totaal vijf fasen om te komen tot breedbandinternet voor iedereen. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

Doelstelling voor realisatie van het project blijft 2020. Verschillende breedbandaanbieders hebben zich al bij de Regio Rivierenland aangeboden om aan een gezamenlijke oplossing te werken om adressen die nu alleen internet hebben via een oude telefoonkabel te voorzien van een beter alternatief.

Financiering

Onlangs werd bekend dat de provincie is gestopt met financiering van breedbandinternet in de Achterhoek. Die financiering is niet meer nodig, omdat verschillende marktpartijen het hebben overgenomen en zelf initiatieven tonen om snel internet in Gelderland aan te leggen. De provinciale fractie CDA Gelderland is blij met de marktpartijen, maar vraagt wel aandacht voor de buitengebieden. "Vooral de huizen in het buitengebied, die ver bij kernen vandaan liggen lopen de kans dat zij door commerciële partijen als niet rendabel worden gezien en niet worden meegenomen", stelt de fractie in schriftelijke vragen aan het College van Gedeputeerde Staten.