• The Streets uit Maasdriel is één van de bands.
• The Streets uit Maasdriel is één van de bands. Foto: Erik Findhammer

'Eierpop' dit jaar in een grote tent

heerewaarden • Ook dit jaar wordt het campingseizoen in Heerewaarden geopend met het festival Eierpop, niet in het oude pand op de camping, maar in een tent.

Vanwege de grote brand afgelopen oktober kan het pand nog niet worden gebruikt. De lokale bands zullen dan ook optreden in een tent. Het festival vindt plaats op zaterdag 26 maart en begint om 21:00 uur. De entree is gratis. Tijdens Eierpop worden de nieuwe plannen van het pand gepresenteerd.

Voor de Maasdrielse formatie The Streeta wordt het een bijzonder optreden. De band raakte hun spullen kwijt tijdens de brand op de camping. Amper twee weken later stonden ze met geleende spullen weer op het podium. Dankzij een benefietconcert waren ze in januari weer op volle sterkte. Op 21 februari wonnen ze de Vakprijs en de Publieksprijs tijdens de voorrondes van The Clash of the Coverbands. De band bestaat uit Stefan Chamboné (zang), Marcel Toonen (drums), Jacco Bogers (gitaar) en Thomas van Wamel (basgitaar).

Ook 9Ts, opgericht door de twee Maasdrielse rasmuzikanten Joost Riemsdijk en Ronald Hooijmans is van de partij, met drummer Marcel Toonen en de twee prachtige zangeressen Mieke van Oers uit Alem en Ashley van Gemert uit Eindhoven. Verder treedt de band Nipple Six op. Anders dan de naam doet vermoeden, bestaat deze band uit acht leden. De muzikanten komen allen uit de regio en brengen een mix van pop, rock en rock'n roll uit de jaren zestig en zeventig. Tot slot betreedt Vanèges het podium. Eierpop begint om 21:00 uur, de toegang is gratis.

q facebook.com/campingheerewaarden