Excuses aan ouders leerlingenvervoer

bommelerwaard • Zowel de gemeente Zaltbommel als de gemeente Maasdriel bieden excuses aan voor het feit dat adresgegevens van leerlingen die gebruik maken van leerlingenvervoer online hebben gestaan.

Twee weken geleden ontvingen ouders van de leerlingen een brief van een taxibedrijf dat het leerlingenvervoer wil overnemen. De ondernemer schreef dat hij hun adres had van een online bestand. De ouders waren niet 'amused' en een enkeling stuurde hierover een tweet, waardoor het ging rondzingen op social media.

Volgens wethouder Simon Buwalda van de gemeente Zaltbommel stonden de geboortedata en adressen van de leerlingen sinds 2011 op de 'aanbestedingskalender'. "Dat was toen gebruikelijk", zei hij donderdagavond op vragen van de ChristenUnie tijdens de gemeenteraad. De ondernemer heeft de gegevens destijds gedownload en onlangs gebruikt. Inmiddels zijn de gegevens van het internet verwijderd. De ouders in Maasdriel en Zaltbommel ontvangen een excuusbrief van de gemeente. Wethouder Buwalda zei dat hij binnenkort samen met zijn Maasdrielse collega Anita Sørensen in gesprek gaat met de ondernemer.