• Pastor Stefan Schevers, Piet Prinse en Patricia Nyanchama liepen de sponsorloop mee op klompen.
• Pastor Stefan Schevers, Piet Prinse en Patricia Nyanchama liepen de sponsorloop mee op klompen. Foto: aangeleverd

Sponsorloop op klompen voor Kenia

bommelerwaard • De katholieke basisscholen in de Bommelerwaard houden deze week acties voor de jaarlijkse Vastenactie. De opbrengst van het dekenaat Waalwijk/Heusden/Zaltbommel gaat dit jaar naar een project voor weeskinderen in het stadje Oyugis in West-Kenia.

Het startsein was donderdag met een sponsorloop op de Mgr. Zwijsenschool in Kerkdriel. Speciale gast was Patricia Nyanchama Makori uit Oyugis (rechts op de foto). Samen met pastor Stefan Schevers (midden) en Piet Prinse (in rode trui) liep zij, op klompen, een rondje mee met de schoolkinderen. Patricia is in Nederland om te vertellen over het Oyugis Integrate Project (OIP). Nergens in Kenia zijn zoveel weeskinderen als in Oyugis. Veel mensen lijden aan aids en overlijden, ze laten hun kinderen achter als wezen. De kinderen moeten voor zichzelf zorgen, terwijl ze eigenlijk graag naar school zouden gaan. Het OIP is een project van de fraters van Tilburg, waarbij ze samenwerken met de bevolking. Patricia is bij meerdere acties op de scholen aanwezig en heeft ook in de katholieke kerken van Waspik en Hedel vertelt over de weeskinderen in Oyugis. Op de Fransiscusschool in Zaltbommel en op de St. Odradaschool in Alem wordt 23 maart een markt gehouden voor het goede doel. In Ammerzoden, op basisschool De Schakel is op 24 maart een Paasviering. Dan wordt de opbrengst van alle activiteiten van de school overhandigd aan de initiatiefnemers.

Piet Prinse uit Zaltbommel en Margo Fokker uit Haarsteeg hebben het initiatief genomen om de opbrengst van de Vastenactie dit jaar te bestemmen voor dit project. Ook Ans Buys en frater Nick Hanckmann zetten zich voor de actie in. Aan elke euro die wordt opgehaald, voegt de Vastenactie een halve euro toe.