Nieuwbouw in Velddriel dichtbij

velddriel • Klok Bouw Ontwikkeling wil de komende tien jaar 120 huizen bouwen in Velddriel.

Het gaat om uitbreiding van de Klompenmakershof, achter de bestaande huizen van de Sint Antoniusstraat en de Voorstraat. Wethouder Van den Anker: "Het uitgangspunt is dat er maximaal twaalf woningen per jaar gebouwd worden, maar de markt bepaalt het tempo." Veranderingen in die markt bepalen ook de precieze invulling. Wel is vastgelegd dat dertig huizen in de categorie sociale huur- of koopwoningen valt. Er komt een extra toegang tot de wijk vanuit de Voorstraat, ter hoogte van huisnummer 51.

De politici in de commissie Ruimte krijgen op 30 maart een presentatie over het plan. Het is de bedoeling dat de gemeenteraad op 14 april instemt met de conceptovereenkomst met de ontwikkelaar.

De dorpsraad is volgens Van den Anker erg blij met het plan, dat al langer bestond maar in de ijskast terechtkwam door de economische crisis. "Nieuwe huizen leveren ook altijd nieuwe Velddrielenaren op voor bijvoorbeeld de mooie brede school die we hebben gebouwd."

De 120 geplande woningen staan al in de meerjarenprogrammering van de provincie, maar de gemeenteraad moet ze nog opnemen in het gemeentelijke woningbouwprogramma.

Janneke Boogaard