Turnsters naar 1/2 finale

harlingen/aalst • Hannah van Boggelen en Emma van de Werken van sportvereniging Hamarithi hebben zich zaterdag geplaatst voor de halve finale van het bondskampioenschap (tweede divisie).

Namens Hamarithi mochten eigenlijk vijf turnsters aantreden in Harlingen, maar jeugdturnster Nadine Vervoorn blesseerde zich tijdens haar laatste training in eigen zaal en miste daardoor de kwartfinale.

Nayinthe van den Heuvel en Hannah van Boggelen namen deel in de categorie Pupil 1 N2. Beide turnsters begonnen niet heel goed op het toestel sprong. Hannah kwam niet uit met haar aanloop, waardoor ze bij haar flikflak naar verhoging door haar armen zakte. Op brug maakte Nayinthe deze tegenvallende sprong goed met een mooie 12,750. Hannah turnde echter door de zenuwen een losom tot val op het toestel. Een grote fout die haar direct naar onderin het klassement bracht. Een doorstroming leek er niet meer in te zitten.

Toch vocht ze terug en turnde een prachtige balkoefening, goed voor een tweede plaats met een 13,450. Nayinthe viel helaas bij haar boogje. Het toestel vloer zou zowel voor Nayinthe als Hannah de doorslag geven. Nayinthe gaf alles wat ze had, maar een 11,750 was niet genoeg voor doorstroming. Hannah werd beloond met het hoogste cijfer, een 13,600. Dit zorgde ervoor dat Hannah op een zesde plaats eindigde en toch door mag naar de halve finale.

In de tweede ronde was het de beurt aan de instappers N2 Marjorie Brandsma en Emma van de Werken. Zij begonnen sterk op het toestel vloer. Marjorie behaalde hier zelfs het op één na hoogste cijfer met een 13,325. Emma deed het zoals gewoonlijk goed op het toestel rek (12,600). Marjorie had pech op de rekstok toen ze zichzelf na haar buikdraai niet tegen kon houden en viel. Dit zette haar op scherp voor het toestel balk. Beide turnsters turnden hier erg stabiel. Marjorie behaalde een 13,150 en Emma een 13,600.

Na dit toestel was het al duidelijk dat Emma door zou stromen. Een podiumplek leek nu ook heel dichtbij. Helaas kwam ze daarvoor 0,2 punten tekort. Marjorie heeft alles gegeven wat zij had op het toestel vloer, maar moest het doen met een tiende plaats in het klassement, net buiten de acht die door mochten.

Hannah van Boggelen turnt haar halve finale van de tweede divisie in Bergschenhoek op 16 april. Emma van de Werken mag zich op 9 april bewijzen op de halve finale in Dalen.