• Giel Goesten met Roda Boys in actie tegen WNC.
• Giel Goesten met Roda Boys in actie tegen WNC. Archieffoto: Gerald van Zanten

Van product uit eigen jeugdlichting tot Poolse verrassing

Dit is het elftal van de Bommelerwaard

DOELMAN: Maikel van Tuyl (GVV'63)

Pakte punten voor GVV'63 in het wonderseizoen 2013-2014, toen de club tegen alle verwachtingen in het vege lijf redde in de tweede klasse, maar kan nog steeds keepen.

RECHTSBACK: Dennis van Riel (Nivo Sparta)

Taakbewuste en hard werkende speler die ook als verdedigende middenvelder uit de voeten kan. Onopvallend stofzuigertje wiens gemis pas naar de oppervlakte komt als hij een keer verstek moet laten gaan.

LAATSTE MAN: Fabrice de Jonge (Nivo Sparta)

De zwaan-kleeft-aan van Nivo Sparta. Heeft voetbaltechnisch zijn beperkingen, maar verliest zijn opponent geen seconde uit het oog en gaat snoeihard de duels aan. Product van de befaamde jeugdlichting waartoe ook onder meer Dennis van Riel, Tim de Laat en Jordi Ruijsch behoren.

VOORSTOPPER: Giel Goesten (Roda Boys)

Boomlange verdediger, heeft zich na een blessure van bijna een seizoen weer opgewerkt tot vaste waarde in het team. Wil na vier seizoenen Roda Boys een stapje hogerop. WNC misschien?

LINKSBACK: Pawel Pszczola (Zuilichem)

Deze Pool kwam drie jaar geleden bij Zuilichem aanwaaien, trainde één keer mee en stond de zaterdag erna meteen in het eerste. Meest stabiele speler van Zuilichem: nummer één qua trainingsopkomst, speelt nooit een slechte wedstrijd.

LINKS MIDDENVELD: Jeroen Sterrenburg (Nivo Sparta)

Het groeibriljantje van Nivo Sparta werd aanvankelijk tegen zijn zin in in de defensie gezet, maar staat intussen op zijn favoriete positie op het middenveld. Jong, leergierig, veel voetballend vermogen, prima spelinzicht en kan ook centraal achterin spelen.

CENTRAAL MIDDENVELD: Maikel van Opijnen (Roda Boys)

Verkast komend seizoen naar het ambitieuze Nivo Sparta waar de inwoner van Bruchem op de nieuwe accommodatie bijna in zijn achtertuin komt te voetballen. Karaktervolle voetballer die gif brengt in een elftal.

CENTRAAL MIDDENVELD: Bas Vos (DSC)

Sierlijke middenvelder met drang naar voren. Kan minstens de tweede klasse aan. Echte 'Drielse' die al enkele seizoenen in verband wordt gebracht met Roda Boys, maar tot een 'transfer' kwam het nog niet.

RECHTS MIDDENVELD: Rob Bouman (Zuilichem)

Nadert de dertig al, maar draait een topseizoen bij Zuilichem waar hij de vermoedelijk talentvollere Michel Kooijman momenteel doet verbleken. Bouman is de speler met de grootste dreiging, houdt vaak twee tegenstanders bezig en heeft altijd een positieve instelling. Speelde na de winterstop drie duels niet mee en prompt verloor Zuilichem.

AANVALLER: Kevin Broekmeulen (DSC)

Leek in september genoegen te moeten nemen met een plek op de reservebank, maar kan ook mét de nieuwe spits Jeroen de Groot samenspelen. De snelle Broekmeulen scoort aan de lopende band en is de architect van bijna elke Kerkdrielse aanval.

AANVALLER: Bart Goesten (Roda Boys)

Kwam in 2013 over van Jan van Arckel maar heeft zich inmiddels in de basis gewerkt bij eersteklasser uit Aalst. Is net als zijn broer Giel erg blessuregevoelig.

TRAINER: John Laponder (DSC)

Kende een stroeve start in zijn eerste seizoen bij DSC, om vervolgens bijna de nacompetitie te halen. Serieus met zijn vak bezig, altijd goed voorbereid, sympathiek buiten de lijnen, temperamentvol erbinnen.

Reservebank: Thierry Laheij (HRC'14), Bjorn Jongste (Nivo Sparta), Jordi Ruijsch (Nivo Sparta), Patrick Kooijman (Zuilichem), John van Balen (Brakel), Tim de Laat (Nivo Sparta), Jasper Gouda Quint (Brakel), Karim Kaaouass (DSC)


Het elftal is uitsluitend toegankelijk voor voetballers/trainers die in de Bommelerwaard wonen. Bommelerwaarders die buiten de Bommelerwaard spelen zijn buiten beschouwing gelaten.