• Het concert begint om 14:30 uur in Het Stroomhuis.
• Het concert begint om 14:30 uur in Het Stroomhuis. Foto: ingimage

Derde concert Rivierenland Klassiek

neerijnen • In het Stroomhuis in Neerijnen wordt zondag 20 maart het derde concert van de serie Rivierenland Klassiek gegeven met talent uit Rusland en Neerijnen.

In het hoofdprogramma speelt de Russiche pianist Andrey Nesterenko (1986) op de vleugel. Andrey was 8 jaar oud toen hij laureaat werd bij de 'Russian Open Competition' in Kaliningrad. In 2002 behaalde hij de tweede plaats bij de Internationale Piano Competitie voor Jonge Musici in Enschede. Van 2004 tot 2006 studeerde hij aan het conservatorium van de Saxion Hogeschool in Enschede bij Michail Markos. Het thema van het hoofdprogramma is 'Muziek door de eeuwen heen'. Hij speelt werken van onder andere Rameau, J.S. Bach, Beethoven, Schubert, Liszt en Rachmaninov, maar ook Messiaen, Gershwin, Schoenberg, Prokofiev en Schostakovich.

Prelude

In de prelude speelt een kwintet van twee violistes, een celliste en een een klarinettist, gevorderde leerlingen en een ex-leerling van de Plantage, centrum voor de kunsten in Tiel. Zij spelen het eerste deel uit het Kwintet in A KV 581 van Mozart. De leden van het kwintet zijn Laura den Boon (viool), Luna Verbaas (viool), Dite de Jong (altviool), Maaike Kunst (cello) en Pim den Boon (klarinet).

De entree voor dit concert bedraag 10 euro voor volwassenen, 5 euro voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar en gratis voor kinderen tot en met 12 jaar. De aanvang is 14:30 uur. Het Stroomhuis bevindt zich aan de Van Pallandtweg 1 in Neerijnen.

q www.stroomhuisneerijnen.nl