• Alan van Tuyl (r) met zijn vader Gijs.
• Alan van Tuyl (r) met zijn vader Gijs. Foto: Lya Cattel

CC5311 bij beste drie fietsenwinkels

zaltbommel • De prachtige fietsenwinkel Cycle Center 5311 aan de Van Heemstraweg Oost in Zaltbommel maakt kans op de titel 'Tweewielerwinkel van het Jaar 2016'.

De winkel van Gijs van Tuyl en zijn zoon Alan is samen met twee andere winkels in het land genomineerd door het toonaangevende wielertijdschrift 'Tweewieler'. "Een veertienkoppige jury heeft ons hele bedrijf doorgelicht", vertelt Alan. "Ze kijken naar de organisatiestructuur, de routing, de financiële marges. En ze zoeken uniek ondernemerschap, ze willen weten waarmee jij je onderscheidt van andere fietsenzaken."

Alan voelt de nominatie nu al als een overwinning. "Het zou heel bijzonder zijn als we winnen", vindt hij. "Maar voor ons is de verkiezing nu al geslaagd." Cycle Center 5311 opende vorig jaar in april de deuren van het grote pand. Ruim 3400 vierkante meter vloeroppervlak biedt ruimte aan zeshonderd gloednieuwe sportfietsen, overzichtelijk opgesteld op mooie podia. Er bevindt zich een afdeling tweedehands fietsen, een kledingshop en een gedeelte met accessoires.

Guru Bike Fit

Heel bijzonder is de 'Guru Bike Fit', een apparaat waarmee Cycle Center 5311 voor iedereen een fiets op maat kan leveren. Tijdens een meting die zo'n anderhalf uur duurt wordt onder meer de optimale zadelhoogte gemeten, de terugstand van het zadel en de meest comfortabele houding van schouders en rug. Degene die de meting uitvoert heeft hiervoor een speciale opleiding gevolgd. Als alle gegevens bekend zijn, kan CC5311 een fiets bouwen, die compleet op maat gemaakt is en perfect past. Fietsers kunnen kiezen uit meerdere merken, frames, modellen en kleuren.

"Op die manier maken we de fiets samen met de klant", vertelt Alan. "We bouwen hem stap voor stap op, helemaal naar wens." Het geheim van de nominatie zit hem volgens Alan onder andere in het hoge serviceniveau van de winkel. Vanuit het hele land en zelfs vanuit België komen sportieve racefietsers en mountainbikers naar Zaltbommel voor de meting op de Guru Bike Fit en de optimale sportfiets. "Onze klanten merken dat wij allemaal heel enthousiast zijn", vertelt Alan. "Alle medewerkers van ons team zijn zelf ook enthousiaste fietsers. Wij ademen dezelfde emotie, dezelfde taal als onze klanten."

CC5311 werd in 2008 opgericht door Alan van Tuyl opgericht in Bruchem. Vader Gijs begon daar 35 jaar geleden al een fietsenzaak.

Op de plek van de oude winkel is momenteel de spuiterij gevestigd. Daar worden alle fietsen gespoten in de kleuren die de klant zelf uitkiest. Naast de winkel heeft CC5311 ook een uitgebreide webshop.

q www.cc5311.nl