Rabobank geeft les over geld

regio • De groepen 6, 7 en 8 van verschillende basisscholen in de Bommelerwaard krijgen volgende week een gastles van iemand van de Rabobank.

Veertien banken organiseren in de Week van het Geld het financiële gastlesprogramma 'Bank voor de klas'. Bankmedewerkers verruilen hun baan heel even voor die van gastdocent. Ze leren kinderen spelenderwijs alles over sparen, lenen en zakgeld.

Ook 28 medewerkers van Rabobank Bommelerwaard zullen op diverse scholen in de Bommelerwaard op bezoek gaan. Martijn van Wessel en Gerard van Mook gaan een gastles verzorgen op een basisschool in Kerkdriel. "Geld is tegenwoordig niet meer tastbaar. Door bankmedewerkers in de klas te halen die vertellen over geld, leren kinderen dat geld meer is dan alleen een bankpasje", zegt Martijn.

Centraal in de gastles staat de Cash Quiz, speciaal ontwikkeld in samenwerking met Zwijsen en Identity Games. Passend bij de belevingswereld van de kinderen en afgestemd op de leerdoelen van het Nibud. Dit jaar speelt presentatrice Dolores Leeuwin, bekend van TV-programma Klokhuis, de hoofdrol in de films in de Cash Quiz.