• Aanvaller Kevin Broekmeulen is in vorm.
• Aanvaller Kevin Broekmeulen is in vorm. Foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie

Nog geen duidelijkheid over toekomst sterkhouders

De sterren van DSC zwijgen nog

kerkdriel • DSC heeft nog geen duidelijkheid over de toekomst van enkele bepalende spelers. De komst van kunstgras en eventuele promotie naar de tweede klasse trekken twijfelaars mogelijk aan boord, hoopt trainer John Laponder.

Half februari peilde de trainer uit Heerewaarden de animo binnen zijn selectie om volgend seizoen opnieuw voor de Kerkdrielse derdeklasser uit te komen. Circa 75 procent gaf aan DSC trouw te blijven. Een stuk of zes spelers aarzelen. Laten dat net de sterkhouders zijn.

Onder hen is Kevin Broekmeulen, de spits die vorig seizoen bijzonder lang wikte en woog, zelfs in de pers nadrukkelijk naar een andere club solliciteerde, maar uiteindelijk toch voor DSC koos. Broekmeulen draait momenteel een sterk seizoen. "Ik heb een goede verstandhouding met Kevin", zegt Laponder. "Hij traint doorgaans maar één keer per week mee vanwege zijn werk op een sportschool, maar als je ziet wat hij daarvoor op het veld teruggeeft (Broekmeulen scoorde zondag drie keer tegen Nieuwkuijk, red.), heb ik daar geen moeite mee. Ik vind dat je als speler altijd hogerop moet als je die kans krijgt. Het zit goede voetballers in het bloed om op die ene kans te loeren. Maar ik zou het zonde vinden als een speler van halverwege de twintig bijvoorbeeld in een lager elftal met zijn vrienden gaat voetballen. Kevin heeft nog niets toegezegd, maar dat geldt bijvoorbeeld ook voor Bas Vos en Karim Kaaouass, twee creatieve spelers die voor DSC het verschil kunnen maken. Ik kan me goed voorstellen dat Bas, een echte Drielse, een keer ergens anders wil spelen, in een competitie met andere spelers en clubs. Wij zijn een club die spelers niets te bieden heeft in termen van geld. Ja, we krijgen een mooi kunstgrasveld. Daardoor krijgt de accommodatie veel meer uitstraling. Dat zou een reden kunnen zijn om voor DSC te blijven voetballen."

Verjongingsproces

DSC tast momenteel de markt af om de ploeg te versterken. Laponder noemt geen namen, maar laat weten dat er gesprekken op stapel staan met twee spelers uit de derde klasse en één voetballer uit de tweede klasse. In de loop van deze maand wordt meer hierover duidelijk. Al met al zou het volgend seizoen best dringen kunnen worden voor een plekje bij de eerste elf. Behalve dat de derdeklasser zich versterkt met mogelijk drie spelers van buitenaf, wil Laponder vaart maken met het verjongingsproces. Vier tot vijf A-junioren moeten de overstap maken naar het eerste elftal.

De trainer: "De afgelopen weken heeft A-junior Matthijs Maas al een basisplaats veroverd en hebben twee andere A-spelers vanwege blessures en schorsingen invalbeurten gekregen. DSC zal het toch voornamelijk van de eigen opleiding moeten hebben. Áls we doorgroeien naar een tweedeklasser, dan hebben we spelers van buitenaf té weinig te bieden. Op dit moment trainen de talentvolle A-junioren al op donderdagavond mee met de selectie. Andere A-junioren die nog wat meer stapjes moeten maken, trainen mee met het tweede." Overigens trainen het eerste en tweede elftal van DSC op dinsdagavond al deels met elkaar. Dit is het gevolg van een wens van de technische leiding om beide selecties meer met elkaar te laten vergroeien.

Andere bepalende spelers die Laponder nog niet hun jawoord hebben gegeven zijn Joeri Keijzer en keeper Tom van Geffen. De oefenmeester hoopt dat eventuele promotie – DSC staat derde en maakt goede kans op deelname aan de nacompetitie – een lokkertje zal zijn om in Kerkdriel te blijven. "Het zal een hele klus worden om deze groep bij elkaar te houden. Kunstgras én spelen in de tweede klasse zouden allebei goed meehelpen. Of het verstandig is dat DSC dit jaar al promoveert? Als je de nacompetitie kunt halen, moet je 'm halen en dan moet je ook spelen voor promotie. Voor DSC zou het wellicht beter zijn als we met een versterkte groep volgend jaar om promotie gaan spelen. Maar dan heb je mensen die zeggen: zie je, ze willen hij DSC niet promoveren."