• De Ganzenfanfare uit Heerewaarden overhandigt wethouder Gerard van den Anker en de 7-jarige Raphaël Stuivenberg de sleutel van de kraan. 
• De Ganzenfanfare uit Heerewaarden overhandigt wethouder Gerard van den Anker en de 7-jarige Raphaël Stuivenberg de sleutel van de kraan.  Foto: De Kernen

Ganzenfanfare geeft startsein bouw

heerewaarden • De plaatselijke Ganzenfanfare bracht woensdag de sleutel van de kraan die de eerste paal voor de Varikse Driehoek de grond in boorde. Wethouder Gerard van den Anker en de zevenjarige Raphaël Stuivenberg gaven het officiële startsein.

"We gaan vandaag een huis bouwen", vertelt Raphaël trots. Hij mag de kraan starten, waarna de boorpaal voor zijn toekomstige woning de grond in gaat. De entree van Heerewaarden krijgt straks 38 energiezuinige woningen. Woensdag begon de bouw van de eerste twaalf woningen in fase 1.

Bewoners, de klankbordgroep en samenwerkingspartners waren hierbij aanwezig. Marinus Kempe, directeur-bestuurder van Woonstichting De Kernen, Ted van der Netten van Stigt, directeur van Bouwbedrijf De Vree en Sliepen en wethouder Gerard van den Anker hebben kort gesproken over het herstructureringsproject, de samenwerking en deze bijzondere mijlpaal voor Heerewaarden.


Dankzij een goede samenwerking met de gemeente Maasdriel, Stedenbouwkundig bureau Urban Jazz, Bouwbedrijf De Vree en Sliepen en Woonstichting De Kernen, is de voorbereiding en vergunningsprocedure versneld verlopen. Ook de provincie Gelderland heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan dit herstructureringsproject. Zij hebben een subsidie gegeven van 500.000 euro.


"We bouwen snel, over 3,5 maand worden de eerste woningen opgeleverd", vertelt Ted van der Netten van Stigt. Nog voor de zomer woont ook de kleine Raphaël met zijn familie in een nieuwe huurwoning aan de Variksestraat.