• Eigenaar Sebastiaan Dielen in de sfeervolle wachtruimte.
• Eigenaar Sebastiaan Dielen in de sfeervolle wachtruimte. Foto: Lya Cattel

Smartphone reparatie binnen één dag

zaltbommel • iPhone Reparatie Zaltbommel heet voortaan SD Repair. Eigenaar Sebastiaan Dielen houdt zich naast de reparatie van iPhones ook bezig met de reparaties van andere smartphones en tablets.

'Klaar terwijl u wacht' luidt het motto van de 21-jarige Sebastiaan. "Want', zo redeneert hij. "Niemand wil zijn smartphone langer dan een dag missen." Al tijdens zijn middelbare schooltijd begon hij met de reparatie van telefoons van klasgenoten. "Toen waren Blackberry's heel populair onder scholieren", vertelt hij. Later richtte hij zich meer op iPhones. Hij maakte een website en richtte in de garage van zijn ouders een werkplaats in. Tijdens zijn studie creatieve business en marketing aan Avans Hogeschool in Den Bosch bleef hij de telefoonreparaties uitvoeren. Vorige maand is hij afgestudeerd en besloot hij zijn bedrijf fulltime voor te zetten. En daar hoort een een nieuwe bedrijfsnaam en een eigen locatie bij. Vorige week opende hij SD Repair.

Tegenwoordig bedient Sebastiaan ook de zakelijke markt. Grote klanten als Hitachi in Zaltbommel en Gispen in Culemborg sturen hun medewerkers met kapotte telefoons naar SD Repair. "Het is voor mij een grote stap om deze locatie te openen", vertelt Sebastiaan. "Maar een heel groot risico loop ik niet, omdat ik al aardig wat vaste klanten heb."

Klanten kunnen onaangekondigd bij hem binnenlopen en worden meteen geholpen. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken. SD Repair (de naam betekent: Smart Device, maar ook Sebastiaan Dielen) bevindt zich op de eerste verdieping van het bedrijfsverzamelgebouw aan de Valeton. In de ruimte bevindt zich een gezellige, huiselijke wachtruimte waar klanten televisie kunnen kijken of een tijdschrift lezen, terwijl Sebastiaan razendsnel het scherm van de telefoon vervangt of een andere reparatie uitvoert. "Van iPhone en de meeste gangbare modellen van andere merken heb ik de onderdelen op voorraad", vertelt hij. "Soms moet ik iets bestellen, maar dan is het een dag later geregeld."

SD Repair bevindt zich aan de Valeton 4c in Zaltbommel.

q www.sdrepair.nl