• Eigenaar Aziz Kaaouass voor zijn nieuwe winkel in de Boschstraat.
• Eigenaar Aziz Kaaouass voor zijn nieuwe winkel in de Boschstraat. Foto: Lya Cattel

'Saada' verhuist en breidt flink uit

zaltbommel • Al sinds 1994 is supermarkt 'Saada' gevestigd in de binnenstad van Zaltbommel. De winkel in de Boschstraat van de 42-jarige Aziz Kaaouass is sinds kort verhuisd, maar Kaaouass verliest met die verhuizing het oude pand letterlijk niet uit het oog.

Het nieuwe pand van Saada, Marokkaans voor 'geluk', is namelijk ook gevestigd in de Boschstraat, schuin tegenover de plaats waar de winkel eerst was. Wel gaat de in buitenlandse producten gespecialiseerde supermarkt er qua ruimte flink op vooruit.

De winkel is naar eigen zeggen meer dan twee en een half keer groter dan eerst. Volgens Kaaouass was dat ook hard nodig: "Ik ben in 1994 begonnen met Saada als jongen van 21, nadat ik al vanaf mijn schooltijd bezig was met buitenlands eten. Dat was toen nog een hele kleine winkel en dat kon destijds ook nog gewoon, maar met mijn huidige grote klantenkring werd het echt nodig om uit te gaan breiden. Saada is toch een grote trekpleister voor de binnenstad, vooral voor mensen die graag koken en van buitenlands eten houden. Ik krijg inmiddels klanten vanuit de hele regio; van Delwijnen tot Boxtel en van Opijnen tot Nederhemert. Vaak komen die klanten ook speciaal voor de olijven, daarom sta ik ook wel bekend als de 'olijvenboer van de Bommelerwaard'. Ik marineer en bereid ze helemaal zelf en dat wordt gewaardeerd door mijn klantenkring."

Dankbaar

Kaaouass is die trouwe klantenkring dankbaar voor de afgelopen jaren, waardoor hij nu kon verhuizen en uitbreiden. "Je bouwt een winkel samen met je klanten op en daarom wil ik die vaste klantenkring ook hartelijk bedanken dat ik deze stap kon maken. Door de uitbreiding kan ik een breed assortiment aan producten aanbieden waarbij ook de 'normale' producten horen. Daarmee wil ik vooral de mensen uit de binnenstad van Zaltbommel van dienst zijn, die daardoor voor kleine boodschappen niet meer per se naar een andere supermarkt hoeven te gaan."

De ondernemer merkte tijdens de opening dat het door zijn klantenkring echt wordt gewaardeerd dat de winkel is verhuisd en uitgebreid. "Er stroomden enorm veel bloemen en kaartjes binnen en dat geeft me een heerlijk gevoel, net zoals ik het al sinds mijn komst op mijn zesde fijn heb gevonden dat ik in Zaltbommel zo warm ben ontvangen."

Martin van Hemert