• Vijf enthousiaste lopers uit Brakel namen de organisatie op zich.
• Vijf enthousiaste lopers uit Brakel namen de organisatie op zich. Foto: aangeleverd

Rennen en wandelen voor goed doel

brakel • De vroegere sponsorloop van de hervormde gemeente Brakel is uitgegroeid tot de eerste Brakelse Lenteloop. De opbrengst van de loop op 2 april is bestemd voor de stichting Brood voor Weeskinderen.

Het is inmiddels alweer enkele jaren geleden, maar in het verleden organiseerde de zendingscommissie van de hervormde gemeente Brakel meerdere malen een sponsorloop binnen het jeugdwerk voor een goed doel. Dit jaar was het idee om deze activiteit weer op te pakken.

Al snel werden de plannen groter. "Lopen is dé sport van 2016, dus waarom zouden we er niet een loopevenement voor alle leeftijden van maken?" aldus de commissie van vijf enthousiaste lopers uit de gemeente.

De eerste Brakelse Lenteloop vindt plaats op zaterdag 2 april. In de ochtend om 11.00 uur start de jeugdloop op het Marktplein in Brakel.

Na de middag rond 13.30 uur, kunnen alle wandelaars, die willen genieten van de mooie dijk langs de Waal en de prachtige natuur rondom Brakel, starten voor een wandeltocht van vijf of tien kilometer. Tijdens de wandeltocht worden versnaperingen aangeboden.

Hardlopers

Om 14.00 uur worden vele hardlopers uit Brakel en wijde omgeving verwacht om te starten bij de eerste Brakelse Lenteloop. Men kan starten op de afstanden vijf, tien of vijftien kilometer. De tijdsregistratie wordt nauwkeurig gedaan door My Laps.

Voor de snelste drie lopers op alle drie de afstanden is een prijs, voor alle deelnemers is er een herinneringsmedaille. Na afloop is er een verloting onder de startnummers.

Burundi

"Sport bindt mensen samen, dus wat is dan mooier om hier met elkaar de schouders onder te zetten", aldus de initiatiefnemers. De opbrengst van de Brakelse lenteloop zal bestemd zijn voor de stichting Brood voor Weeskinderen. Deze stichting zorgt voor onderwijs en kennisoverdracht in Burundi en ondersteunt verschillende weeshuizen in de hoofdstad van Burundi, zodat men de kinderen van dagelijks brood kan voorzien.

Meer informatie over deze loop en inschrijven kan via de website. Ook is er een Facebookpagina (Brakelse Lenteloop).

q www.brakelselenteloop.nl