• Roda Boys toonde zich na rust de sterkste.
• Roda Boys toonde zich na rust de sterkste. Foto: Gerald van Zanten

Roda Boys slaat eerste slag

aalst • Roda Boys-WNC was zaterdag in de eerste klasse A een kraker van de bovenste plank. Samen met GDC vechten Roda Boys en WNC tegen directe degradatie. Roda Boys won de eerste slag (2-1). WNC zal zich deze week diverse keren achter de oren krabben. De formatie van trainer Cor Prein kreeg de beste kansen. Zeker wel een stuk of vier. Slechts Pascal Rinck wist het net te vinden voor de Waardenburgers. Roda Boys, dat in de tweede helft veel agressiever ging spelen, nam na rust het heft in handen. Eerst was er de gelijkmaker van Jean Philip Becht. Met een fraaie omhaal deed hij WNC-keeper Arjen Kaasjager versteld staan en vervolgens was het Pascal Ippel die WNC de genadeklap gaf (2-1).

"Onnodige nederlaag", aldus Prein. "Qua instelling hebben we na rust laten zien dat we toch wel van de onderste plekken weg willen", stelde Roda Boys-trainer Pieter Tuns.