• De Hurnsche Uylen speelt 'Jopie' en 'Vanwege Willem'.
• De Hurnsche Uylen speelt 'Jopie' en 'Vanwege Willem'. Foto: aangeleverd

Twee eenakters door Hurnsche Uylen

hurwenen • Toneelgezelschap De Hurnsche Uylen voert dit jaar niet één, maar twee stukken op op één avond.

De voorstellingen staan gepland op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 maart in dorpshuis De Kil in Hurwenen. In de ene zaal gaat vrijdag 18 maart het stuk 'Jopie' in première. Het schetst een beeld van het leven en liefde van de hoofdpersoon en geeft een beeld van de beklemmende sfeer van haar ouderlijk huis.

In de andere zaal wordt tegelijkertijd in de voorstelling 'Vanwege Willem' om een wel heel bijzondere reden een etentje voor twaalf personen georganiseerd met de nodige verwikkelingen van dien.

Beide stukken worden elke avond twee keer opgevoerd, zodat het publiek beide stukken kan zien, het ene voor de pauze, het andere ná de pauze. De twaalf acterende 'Uylen' halen onder regie van Arlien Coolen-Brinkman alles van stal om hun publiek een onvergetelijke avond te bezorgen.

Arlien zette onlangs nog het zeer goed ontvangen 'Zorgsaam' neer in het Parochiehuis in Zaltbommel en de Leyenstein in Kerkdriel. Maar zij is ook bekend van het grote en succesvolle buitenspektakel 'Anatevka' in Rossum (2013). Voor de Hurnsche Uylen had zij de artistieke leiding van de buitenvoorstellingen 'Het Lied van de Rivier' (2015) en 'De Hof van Hurne' (2014).

'Jopie' en 'Vanwege Willem' worden opgevoerd op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart om 20:00 uur. De voorstelling op zondag 20 maart begint om 14:30 uur. Kaarten kosten 10 euro en zijn te reserveren via de website.

q www.hurnsche-uylen.nl