Effectief Almkerk ruim langs Nivo Sparta

zaltbommel • Nivo Sparta heeft zaterdag geen potten kunnen breken tegen koploper Almkerk.

De Brabanders wonnen het tweedeklasseduel in Zaltbommel met ruime cijfers: 0-3. Beide ploegen creëerden niet al teveel kansen, maar Almkerk was dodelijk effectief in de afronding.

In de eerste helft had Nivo een overwicht, maar viel het doelpunt aan de andere kant na een corner voor Almkerk. Na de rust hielp Jordi de Wit een grote kans op de gelijkmaker om zeep. Daarna werd Tim de Laat wegens natrappen van het veld gestuurd. Ook met een man minder bleef de thuisploeg drukken, maar Almkerk was de ploeg die nog tweemaal scoorde. Daarmee blijft Almkerk de trotse koploper in de tweede klasse F.

Almkerk-speler Thomas Blankers liep tijdens de wedstrijd in Zaltbommel een gebroken neus op.