Bijna 20.000 euro extra voor Poorterij

zaltbommel • Gemeente Zaltbommel vraagt de gemeenteraad om stichting Podiumkunsten Zaltbommel een extra eenmalige subsidie te geven van 18.750 euro. "Hiermee zet het college definitief een streep onder de periode van het faillissement", schrijft het college aan de raad.

Stichting Podiumkunsten is samen met de CMN-groep sinds het faillissement van de BC-groep verantwoordelijk voor het culturele programma in De Poorterij. De gemeente steunt dat programma met een subsidie van 150.000 euro per jaar. "Wij willen dat De Poorterij verbinding maakt met basisscholen, vereniging en amateurtheater", licht wethouder Han Looijen toe. "Daarnaast willen we dat er professionele voorstellingen zijn."

In de eerste helft van 2015 was de CMN-groep nog verantwoordelijk voor de uitvoering van het programma. Een deel van het vorig jaar overgemaakte subsidiebedrag blijkt terecht te zijn gekomen in het faillissement. Daarom heeft Stichting Podiumkunsten een verzoek ingediend bij de gemeente om daarvoor gecompenseerd te worden. Het gaat om een bedrag van 18.750 euro.

De fractie van de SGP heeft naar aanleiding van het verzoek vragen gesteld aan het college. De partij vraagt zich met name af of het college niet eerder had kunnen weten dat dit extra geld nodig zou zijn.