HRC moet in de kou nederlaag incasseren

hurwenen/delft • De dames van HRC'14 redden het zondag niet tegen de dames van SEP in Delft.

Deze ijskoude zondag, vol regen en natte sneeuw, kwamen de dames van HRC sterk uit de startblokken en creëerden de eerste minuten een paar kansjes. Met goed combinatievoetbal werd de thuisploeg aardig onder druk gezet. Toch lukte het niet om te scoren.

In de twintigste minuut gebeurde dat wel aan de andere kant. De eerste echte aanval van SEP werd volgens de scheidsrechter onreglementair gestopt en de thuisploeg kreeg een penalty. En zo kwamen ze op 1-0.

Daarna kreeg de scheidsrechter van SEP een negatieve hoofdrol in het spel. Hij had een aantal discutabele beslissingen en na een klein half uur spelen stuurde hij de laatste vrouw van HRC van het veld, waardoor de bezoekers driekwart wedstrijd met tien man moesten spelen. De ploeg bewaarde gelukkig goed de rust, ondanks dat de thuisploeg nog voor rust op 2-0 kwam.

Na rust kreeg Sabine v.d. Sluis een levensgrote kans. Haar harde schot kwam ongelukkig tegen het hoofd van een tegenstandster aan, waardoor de bal naast het doel belandde.

Ondanks het numerieke overwicht van de thuisploeg, was het HRC dat goed combinatie spel liet zien. In de omschakeling was de thuisploeg helaas sterker. De tien konden dan ook niet voorkomen dat aan het einde van de wedstrijd de 5-0 op het scorebord stond.

Volgende week om 10.30 uur staat de thuiswedstrijd tegen Schijf op het spel.