• De schaatsgroep gaat elke week naar Eindhoven.
• De schaatsgroep gaat elke week naar Eindhoven. Foto: aangeleverd

Schaatsgroep zoekt nieuwe leden

zaltbommel • Een overdekte ijsbaan is er niet, maar toch heeft Zaltbommel een schaatsvereniging. En die kan wel wat aanvulling gebruiken.

Anne Hellings, sinds kort voorzitter van Schaatsgroep Zaltbommel, vertelt: "Als kind zat ik bij een kunstschaatsclub. IJs en de buitenlucht hebben me sindsdien altijd getrokken bij het sporten. Toen ik een jaar of 25 was besloot ik te gaan hardrijden op noren. Wel even heel iets anders dan pirouettes draaien", lacht ze.

"Ik ging wekelijks met twee vriendinnen schaatsen in Eindhoven, maar toen één van hen stopte, besloten we dat het tijd werd om lid te worden van een club. Voor de gezelligheid maar ook voor de techniek. We waren van harte welkom bij schaatsgroep Zaltbommel." De schaatsclub traint elke zaterdagochtend in Eindhoven op de vierhonderd-meter-baan. Veel leden carpoolen vanaf de Esso bij de Steenweg. "We starten met een gezamenlijke warming-up en na de training drinken we met z'n allen koffie. Als er natuurijs is trainen we uiteraard buiten en gaan we richting het noorden om zo vaak mogelijk aan toertochten mee te doen."

De club bestaat uit zo'n vijftig leden variërend in leeftijd tussen de 25 en 82 jaar. Drie trainers hebben een groep onder hun hoede, ingedeeld naar niveau.

"Een aantal leden heeft aangegeven het komende seizoen te stoppen. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe leden." Belangstellenden kunnen nog dit seizoen een paar gratis proeftrainingen volgen. Het schaatsseizoen loopt van half oktober tot half maart. Op de site staat bij 'lidmaatschap' meer info en een mogelijkheid tot aanmelding voor de proeftrainingen.


q www.schaatsgroepzaltbommel.nl