• Vlnr. Franc Speetjens, Nancy van Heeswijk en Maykel van der Stam.
• Vlnr. Franc Speetjens, Nancy van Heeswijk en Maykel van der Stam. Foto: Lya Cattel

All in Feestavonden in Gambora

gameren • Maykel van der Stam start dit jaar met een nieuw concept: All in Feestavonden. Een avond lang onbeperkt eten en drinken én tegelijkertijd genieten van een leuke show.

Het is een soort Dinnershow. "Maar dan toch helemaal anders", vertelt hij. Voor de invulling van deze avonden heeft hij de samenwerking gezocht met Franc Speetjens en Nancy van Heeswijk. Dit duo heeft al jaren ervaring met de organisatie van shows.

De eerste open avond vindt plaats op 5 maart en heeft als thema 'Tulpen uit Amsterdam'. "Een puur Hollandse avond", vertelt Maykel. "Ook het eten is Hollands. Geen stamppotten, maar wel allerlei andere lekkere Nederlandse gerechten."

Al bij binnenkomst wacht de gasten een feestelijke ontvangst. "Heel belangrijk", weet Nancy. "Onze medewerkers zijn er op getraind om goed te kijken welke mensen er binnen komen. Zo weten we of het publiek van flauwe grappen houdt of juist niet. Of ze in zijn voor platte humor of liever een wat rustiger avond hebben." Tijdens het eten staat er meestal rustige muziek op het programma. "Tijdens de Nederlandse avond komen diverse artiesten voorbij", vertelt Nancy. "Van André Hazes tot Bløf, van Marco Borsato tot Frans Bauer. We brengen ook mooie musicalnummers en filmacts. Geen carnavalsniveau, maar hoog niveau, dat wel toegankelijk is. Geen show is bij ons hetzelfde, het publiek bepaalt de sfeer." De acteurs en zangers brengen geen statische show op een podium, maar mengen zich tussen het publiek. "Het podium maakt deel uit van de zaal", vertelt Franc. "Onze shows zouden zelfs zonder podium kunnen. De kwaliteit van de zang en de typetjes is hoog. Nancy is het creatieve brein van de show, ik zorg voor de techniek. Het moet altijd van hoog niveau zijn."

De aanmeldingen voor de eerste All in Feestavond in Gambora stromen al binnen. In juli volgt nog een 'Foute Avond met de Familie Te Meijer' en in december een Kerstspecial, waarbij de gasten hun gerechten aan tafel geserveerd krijgen door gastheer Michèl en gastvrouw Ann Sterren. Maykel verwacht op alle drie de avonden een gemêleerd gezelschap. "Van mensen die met een kleine familie hun huwelijksjubileum vieren tot vriendengroepen of personeelsverenigingen, ze zijn allemaal welkom", zegt hij. Hij nodigt ook mensen uit die voor hun bedrijf een groot personeelsfeest willen gaan organiseren. "Als zij na afloop van de open avond besluiten bij ons een personeelsfeest te reserveren, krijgen ze korting", vertelt hij.

De eerste All in Feestavond is op zaterdag 5 maart. De entree is 54,95 euro voor onbeperkt eten, drinken én entertainment. Meer informatie staat op:

q www.allinfeestavond.nl