• De kloof met de veilige zone lijkt onoverbrugbaar voor Roda Boys, hier tegen GDC.
• De kloof met de veilige zone lijkt onoverbrugbaar voor Roda Boys, hier tegen GDC. archieffoto: Jeroen de Bruin

De voorspellingen voor de tweede seizoenshelft

'Promotie DSC, degradatie Roda Boys'

Zuilichem haalt nacompetitie

Of dé verrassing in 3D zich kwalificeert door het winnen van de tweede periodetitel of een hoge eindnotering op de ranglijst, Zuilichem kan zich opmaken voor de nacompetitie. Een verdiende prijs voor een uitgebalanceerde ploeg die beschikt over de potentieel beste voorhoede in de derde klasse. Een kampioenschap zit er niet in voor de mannen van trainer Ron Laros die de kerst haalden als koploper, maar na een zeperd in januari tegen NEO'25 inmiddels door BLC zijn onttroond.

Prognose Zuilichem-sv Capelle: 2-0

Roda Boys via play-offs terug naar tweede klasse

Het schotloze Roda Boys kreeg met name in uitwedstrijden de handen op elkaar voor soms oogstrelend spel, maar veel punten leverde dat niet op: tot dusver slechts twee competitiezeges. De kloof met de veilige zone vanaf plek 10 blijkt langzamerhand onoverbrugbaar. De Aalstenaren laten GDC en WNC nog voor zich, maar in de nacompetitie wordt de ploeg na twee jaar eerste klasse veroordeeld tot een niveau lager.

Prognose Roda Boys-Sliedrecht 1-2

Nivo Sparta grijpt naast nacompetitie

Een kopie van vorig seizoen dreigt, toen Nivo Sparta in de slotfase van de competitie alle mogelijkheden had om zich te kwalificeren voor het competitietoetje, maar op de laatste competitiedag naast de prijzen greep. Ook dit jaar kruipen de Zaltbommelnaren dicht tegen de top van 2F, maar blijkt het bereiken van de play-offs opnieuw een brug te ver. De wisselvalligheid en het geringe scorend vermogen zitten de ambitieuze club dwars.

Prognose Nivo Sparta-Almkerk 1-1

GVV'63 degradeert voor tweede jaar op rij

Geen wilde voorspelling voor wie de ranglijst bekijkt. Met slechts vijf punten uit dertien duels is de Gamerense dorpsclub het lelijke eendje van 3D. Een trainerswissel (Frans Grondman ging, Gilberto Smit kwam) en uitspraken van de voorzitter ("GVV'63 heeft het materiaal voor de derde klasse") ten spijt: GVV'63 degradeert voor het tweede achtereenvolgende jaar.

Prognose Woudrichem-GVV'63 3-0

Promotie DSC naar tweede klasse

Na een al met al onbevredigend eerste seizoen onder trainer John Laponder staan dit jaar alle seinen op groen voor DSC. De Kerkdrielenaren zijn volwassener geworden. Spelers vechten voor elkaar, de wisselvallige prestaties behoren tot het verleden. Dat DSC zó dicht tegen de gedoodverfde titelfavoriet Emplina aan zou kruipen, had niemand verwacht. Het kampioenschap is niet onmogelijk, maar de nacompetitie zit er dik in voor de blauwwitten. Daar moet het eindelijk gaan lukken: promotie naar de tweede klasse.

Prognose DSC-Den Dungen 3-1

Alem houdt Berkdijk niet bij

Alem behoort theoretisch nog tot de titelfavorieten in 5C, maar Berkdijk – slechts één nederlaag, liefst 46 doelpunten voor – blijkt nog een maatje te groot. Alleen als Alem de volle buit van negen punten pakt uit drie inhaalwedstrijden, kan de ploeg in het kielzog blijven van Berkdijk, maar ondanks al het jeugdig talent zal Alem de koploper niet inhalen.

Prognose Alem-MEC'07 2-2

Well bewijst Van Gameren laatste eer

Zo mooi als het eerste seizoen onder de ervaren trainer (Well haalde in 2014 de finale van de nacompetitie) zal het niet worden, maar de spelers van de vierdeklasser trekken alles uit de kast om het blazoen van de vertrekkende Hans van Gameren (naar Brakel) op te poetsen. De staartploeg van de herfstcompetitie vindt de weg eindelijk omhoog. Het linkerrijtje is te hoog gegrepen, maar met een keurige middenmootplek wordt de van een hartinfarct herstellende trainer op een waardige manier uitgezwaaid.

Prognose Well-Peursum 0-2

Wat zijn jouw voorspellingen voor de tweede seizoenshelft? Discussieer mee op www.regio-voetbal.nl

André van der Vlerk