• Links Peter Jan en achter het stuur zijn broer Johan Kaasjager.
• Links Peter Jan en achter het stuur zijn broer Johan Kaasjager. Foto: Lya Cattel

'The Crazy Cheesehunters' zoeken voor het tweede jaar het avontuur op

'Hoe uitdagender hoe mooier'

gameren • Voor het tweede achtereenvolgende jaar nemen 'The Crazy Cheesehunters' deel aan een avontuurlijke tocht door Europa. De winst in de Carbagerun van vorig jaar smaakte naar meer en dus neemt het team bestaande uit de broers Peter Jan en Johan Kaasjager en vriend Tijmen Klamer deel aan de Barrel Challenge.

Hoewel Peter Jan in zijn dagelijkse leven vooral als kok te vinden is in Eetcafé-Brasserie 't Ouwe Mestershuis, heeft het avontuur altijd in zijn bloed gezeten. Op jonge leeftijd was hij veelvuldig als zeiler op het water te vinden, maar dat water ruilt hij sinds vorig jaar in de wintermaanden in voor besneeuwde, onverharde wegen in de meest uiteenlopende Europese landen.


Range Rover

Met de Barrel Challenge, een Nederlands initiatief, gaan de broers samen met vriend Tijmen Klamer voor de tweede keer beginnen aan een avontuur door Europa met een 'barrel' van voor het jaar 1999. "We doen mee met een Range Rover van 1995. Die is gestript en 'gepimpt', met behulp van een aantal jongens uit de buurt. Zonder hen en onze sponsoren was dit nooit gelukt. We houden onze reis mede voor hen bij op de Facebookpagina 'The Crazy Cheesehunters' en op de gelijknamige website", aldus Peter Jan enthousiast.


Bitterballen

Wie denkt dat de drie mannen alleen maar een rondje langs een aantal steden in Europa hoeven te rijden, heeft het mis. In iedere stad krijgt ieder team een aantal lastige opdrachten, die ze voor het einde van de dag moeten vervullen. Volgens Peter Jan heeft zijn team in de Carbagerun veel ervaring opgedaan met lastige opdrachten. "Daar moesten we in de Zweedse stad Mora bijvoorbeeld een doos bitterballen van het merk Mora meenemen. We hebben contact gehad met de Nederlandse ambassade in Zweden en een Nederlandse supermarktketen bood zelfs aan een pallet dozen op te sturen. Dat hebben we toch maar niet gedaan, want we hadden maar één doos nodig."

De opdrachten zijn dan nog niet bekend gemaakt, maar de circa zeventig, voornamelijk Nederlandse, deelnemende teams weten wel al welke route ze gaan afleggen. De Barrel Challenge begint op 15 februari in Stadskanaal om van daaruit via Kempten, Innsbruck, Selva Di Val Gardena en Millstatt naar eindbestemming Garmisch-Partenkirchen te gaan.


De Challenge is nog niet begonnen of Peter Jan denkt stiekem alweer aan een volgende uitdaging: "We willen graag volgend jaar meedoen aan de Arctic Challenge, die dit jaar in Zaltbommel begon en eindigde. Dan kom je zelfs in gebieden waar het soms -35 is, maar hoe uitdagender, hoe mooier!"


Martin van Hemert