• Het thema is 'Van Oever tot Oever'.
• Het thema is 'Van Oever tot Oever'. Foto: Janneke Boogaard

Poëziewedstrijd 'Bakens aan de Rivier'

neerijnen • In Het Stroomhuis in Neerijnen is vorige week de aftrap gegeven voor de derde editie van de poëziewedstrijd 'Bakens aan de Rivier'. Inzenden kan tot 20 maart.

Het motto van deze derde editie is 'Van oever tot oever'. De wedstrijd is dit jaar ook open voor leerlingen van het voortgezet onderwijs, het liefst in klasverband.

In 2015 waren er vijftig deelnemers aan de gedichtenwedstrijd. Veel inzenders kwamen uit de regio, maar ook een aantal van aanzienlijk verder weg, van Noord Holland tot Vlaanderen. Elke deelnemers mag maximaal drie gedichten insturen, in een worddocumentje, het liefst per e-mail: cultuur@stroomhuisneerijnen.nl Per post verzenden kan ook: Waalbandijk 48, 4175 AC in Haaften.

De jury van de poëziewedstrijd bestaat dit jaar uit Angela van Opijen (docente Nederlands van het Cambium College), Ton Jansen (oud-burgemeester van Neerijnen), Ton den Boon (hoofdredacteur van de Dikke van Dale) en Chiel de Kruijf (hoorspelacteur). De prijswinnaars worden bekend gemaakt tijdens de poëzieavond op 15 april. Van de inzenders wordt verwacht dat ze op deze avond aanwezig zijn. Tijdens deze avond kunnen de genomineerden hun gedicht voordragen. Afhankelijk van het aantal inzendingen kunnen ook overige inzenders een eigen gedicht voordragen.

De hoofdprijs is een vaartocht met waalschokker Neeltje Jantje op donderdag 5 mei (Hemelvaartsdag en Bevrijdingsdag) op de Waal. Voor de winnaar en de nummers twee tot en met zes zijn er poëzie gerelateerde prijzen.

q www.stroomhuisneerijnen.nl