• Kapsalon Jeanine is sinds december open.
• Kapsalon Jeanine is sinds december open. Foto: Lya Cattel

Jeanine Barnings knipt en kleurt weer

zuilichem • Na een aantal jaren is Jeanine Barnings terug bij haar roots: ze is weer aan de slag als kapster. Zo heeft Zuilichem er mooi weer een ondernemer bij.

Veel mensen kennen haar nog wel van de kapsalon die ze jarenlang runde in Gameren. Veel voormalige klanten hebben de weg naar Zuilichem al gevonden. "Dat doet me natuurlijk goed en het is ook heel gezellig", vertelt Jeanine enthousiast.

Ook nieuwe gezichten uit het dorp heeft ze al verwelkomd. "Er is hier geen andere kapsalon, en ook bijna geen andere winkels. Dus mensen zijn ook blij dat er een nieuw initiatief is. Wie weet breid ik in de toekomst nog uit met cadeauartikelen."

Nadat ze stopte met knippen in Gameren, richtte Jeanine zich op het geven van trainingen in bedrijfshulpverlening en eerste hulp bij ongelukken. Ook is ze Lotus-slachtoffer. Maar na een tijdje begon het toch weer te kriebelen. "Ik vroeg me af wat ik nou eigenlijk het liefst wilde. De conclusie was dat ik mijn werk als kapster toch het allerleukst vond."

De garage van haar huis aan de Heuvel is onherkenbaar veranderd. Het resultaat is een moderne, lichte salon. Het oud-mintgroen op de muren komt terug in de lijsten van de manshoge spiegels. "Het is natuurlijk ideaal om aan huis te werken. Helemaal super allemaal", lacht Jeanine.

De werkplek bij huis maakt ook dat de Zuilichemse flexibele openingstijden hanteert. "Ik werk op afspraak. Van maandag tot en met zaterdag kunnen mensen bij mij terecht, overdag en 's avonds." Heren, dames, kinderen, bruidjes: Jeanine heeft iedereen al weleens in de stoel gehad en wil dat graag zo houden.

De producten van Keune die bij Kapsalon Jeanine gebruikt worden, zijn er ook voor iedereen. "Van krul tot steil, van verzorgingsproducten tot styling. De kleuren van deze productlijn zijn bovendien mooi en lang houdbaar", vertelt Jeanine over haar keuze. Via Keune volgt ze regelmatig cursussen om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends.

Valentijnsdag

Kapsalon Jeanine biedt ook cadeaubonnen, voor elk gewenst bedrag. "Misschien een idee voor wie nog geen cadeautje heeft bedacht voor Valentijnsdag", tipt Jeanine.

Een afspraak maken kan door te bellen naar 06-18178665. Kapsalon Jeanine is ook te vinden via facebook.com/kapsalonjeanine.


Janneke Boogaard