Akwamarijn waarschijnlijk nog niet dicht

zaltbommel • Zwembad Akwamarijn kan waarschijnlijk nog wel twee jaar open blijven en hoeft dus niet eind van dit jaar dicht. Dat zei wethouder Han Looijen donderdagavond tijdens de carrouselvergadering.

In januari werd bekend gemaakt dat het zwembad op 31 december dicht moest, zoals in 2010 al was overeengekomen met exploitant Sportfondsen. Gebruikers van het zwembad, waaronder de zwemvereniging, waren in rep en roer. Want zonder goed alternatief zou sluiting betekenen dat zwemmen in de gemeente Zaltbommel niet meer mogelijk zou zijn. Wethouder Han Looijen had begrip voor de commotie. "Maar we moesten het besluit wel op deze formele manier naar buiten brengen om Sportfondsen de gelegenheid te geven het personeel op tijd te informeren", zei hij. Tegelijkertijd zijn de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel in overleg om te kijken of het mogelijk is om één intergemeentelijk zwembad te bouwen. Akwamarijn in Zaltbommel bestaat 52 jaar en is zo goed als afgeschreven. Zwembad De Kreek in Kerkdriel kan nog wel een paar jaar mee, dus Maasdriel heeft wat minder haast. In maart krijgt de gemeenteraad een voorstel over een nieuw zwembad. Volgens Frits van der Schans zijn daar uit het overleg met Maasdriel vier locaties voor op het oog: Kerkdriel, Ammerzoden en twee locaties in Zaltbommel. Wethouder Looijen ging niet in op mogelijke locaties, maar kondigde aan in maart met een voorstel te komen voor een nieuw te bouwen zwembad. Tijdens de behandeling van het onderwerp donderdagavond zat de publieke tribune vol met gebruikers van het zwembad, waaronder veel leden van de zwemvereniging. Het voorstel om Akwamarijn nog een tijdje op te houden werd met gejuich ontvangen.

De gemeenteraad van Zaltbommel krijgt daarna in juni, bij de behandeling van de Voorjaarsnota, meer zicht op de financiële gevolgen van het openhouden van zwembad Akwamarijn. De gemeenteraad neemt in die vergadering dan ook een definitief besluit over de datum waarop het zwembad dicht gaat.

Britta Alink