• Ontwerpen van schoenen, hoeden, tassen en accessoires.
• Ontwerpen van schoenen, hoeden, tassen en accessoires. Foto: Stroomhuis Neerijnen

'Van Top tot Teen' in Het Stroomhuis

neerijnen • In Het Stroomhuis in Neerijnen is tot en met zondag 14 februari de tentoonstelling 'Van Top tot Teen' te zien.

Els Mulder, Heidi Huyzendfeld en Joaney Korevaar toen hun schilderijen, hoeden, schoenen en tassen. Aanleiding voor de expositie was het visitekaartje van Els, toen ze een paar jaar geleden betrokken was bij exposities van haar vader Piet Mulder. Daarop staat een foto van een paar voeten met schoenen. Dat bracht de ontwerpsters op het idee een expositie samen te stellen met als titel 'Van Top tot Teen'of 'Van Kopf bis Fusz'. Enkele kunstzinnige ambachtslieden, vakmensen, uit de omgeving met een meer dan artistieke inslag doen mee aan de expositie.

Els Mulder woont nu in Rotterdam, maar is geboren in Geldermalsen. Ze schildert en daarnaast is dansen haar grote passie. Bij dansen moet je oog hebben voor de stand van voeten en schoenen en dat zie terug in haar schilderijen.

Heidi Huyzendfeld

Heidi Huyzendfeld uit Zaltbommel ontwerpt hoeden, voor haar de ideale combinatie tussen ambacht en design. Op de expositie zijn hoofddeksel te zien van gewaagd materiaal, maar er zijn ook voorbeelden die je op zondag en door de week kunt dragen.

Joaney Korevaar uit Opijnen ontwerpt schoenen, tassen en accessoires. Ze houdt van ontwerpen met opvallende kleuren en grootse vormen, die door detailgebruik een helder beeld scheppen.

De tentoonstelling is geopend van donderdag tot en met zondag van 12:00 tot 16:00 uur.