• 'Grunting Pigs' maakt een mini-tour door Nederland.
• 'Grunting Pigs' maakt een mini-tour door Nederland. Foto: aangeleverd

Hongaars blues-duo speelt in De Pub

rossum • In De Pub in Rossum speelt zaterdagavond 23 januari het het Hongaarse blues duo 'Grunting Pigs'. Met harmonica-wizard Mátyás Pribojszki en gitarist Ferenc Szász.

De nu veertig jaar oude Mátyás Pribojszki speelt al mondharmonica sinds zijn veertiende levensjaar. Hij is als muzikant geïnspireerd door legendarische mondharmonicaspelers als Sonny Boy Williamson en Larry Adler, maar voegt altijd zijn eigen roots-accenten toe. Pribojszki ontwikkelde een persoonlijke stijl, die kan worden omschreven als een groovende mix van jazz en blues met een sterk funky gevoel. Hij deelde het podium met internationale acts zoals Charlie Musselwhite, Bob Margolin, Duke Robillard, Otis Grand, Howard Tate, Ian Siegal, Enrico Crivellaro en Mike Sponza waarbij hij steevast op lof kan rekenen.

Fata Morgana

De kwaliteiten van de Hongaar werden ook bekend bij het Nederlandse mondharmonicakwartet Fata Morgana, die hem uitnodigde om in een Eindhovense studio opnames te maken. Pribojszki nam de gelegenheid te baat om samen met zijn gitarist als het duo 'Grunting Pigs' en minitour in Nederland te plannen. Het eerste optreden is gepland op vrijdag 22 januari in Balls in Eindhoven, het tweede op zaterdag 23 januari in De Pub in Rossum en het derde concert op zondag 24 januari om 17:00 uur in de Kleine Wereld in Breda.

Het concert in De Pub begint om 22:00 uur en is gratis toegankelijk.


q www.pubrossum.nl