Weer meer inwoners in Zaltbommel

zaltbommel • Voor het vierde jaar op rij is het aantal inwoners van de gemeente Zaltbommel gestegen.

In 2015 is de gemeente gegroeid met 196 inwoners, er zijn 316 kinderen geboren en er was een vestigingsoverschot. Het dorp Nieuwaal kende de grootste toename. Het dorp kreeg er 26 inwoners bij en heeft nu 758 inwoners. Naast Nieuwaal groeide het inwoneraantal van Poederoijen naar verhouding hard. In 2015 groeide het dorp met 2,57%. Ook Aalst, Brakel, Gameren, Kerkwijk en Zaltbommel verwelkomden nieuwe inwoners. Bern, Bruchem, Delwijnen, Nederhemert en Zuilichem hadden op 1 januari minder inwoners dan het jaar daarvoor.

In 2015 kende de gemeente Zaltbommel een vestingingsoverschot. 1076 mensen van buiten de gemeente kwamen in de stad of de dorpen wonen en 992 mensen verlieten de gemeente. 204 inwoners van de gemeente overleden het afgelopen jaar, er werden daar tegenover 316 baby's geboren. In Nederhemert werden naar verhouding de meeste baby's geboren, namelijk 37.

Elk jaar op 1 januari telt de gemeente het aantal inwoners, onderverdeeld naar de dorpen en de stad. Ook houdt de gemeente het aantal geboorten, vestigingen, vertrekken en sterfgevallen bij. Op de website van de gemeente staat een overzicht met het huidige aantal inwoners onderverdeeld naar kern.