• Vrijwilligers haalden ruim 750 bomen op.
• Vrijwilligers haalden ruim 750 bomen op. Foto: Bommelerwaard Runners

Kerstbomen leveren 3000 euro op

regio • De Brandwijk Bommelerwaard Runners gingen zaterdag weer op pad om gebruikte kerstbomen op te halen. De inwoners van de Bommelerwaard konden hun kerstbomen weer via internet aanmelden voor een minimale bijdrage van 3,00 euro. De actie was wederom een groot succes.

Gerard Bambacht van het Roparun-team: "We zien duidelijk dat de actie nu ook buiten de grotere plaatsen in de Bommelerwaard op gang komt. En dat is natuurlijk geweldig. Trouwe deelnemers blijven en de nieuwe aanmeldingen zorgen alleen maar voor een steeds mooiere opbrengst. Ook de social media speelt tegenwoordig een belangrijke rol in de publiciteit."

Ruim 3.000 euro

Door de gulle gaven brachten de ruim 750 bomen uiteindelijk meer dan 3.000 euro op voor de Stichting Roparun. Dit geld wordt volledig besteed aan structurele hulp aan mensen met kanker.

"Een prachtig bedrag! Daar zijn we erg blij mee. De mensen in de Bommelerwaard leveren zo op een mooie manier een bijdrage aan het goede doel. En bovendien is het nog een milieuvriendelijke oplossing ook. Want alle bomen worden gecomposteerd."

De Brandwijk Bommelerwaard Runners bereiden zich voor op hun deelname aan de Roparun. Belangirjk onderdeel van de voorbereiding vormen de acties waarmee sponsorgeld wordt opgehaald. Op 6 februari (carnavalszaterdag) volgt de Boomgaardloop in Kerkwijk. Ook de Promenadeloop, waaraan vele scholieren meedoen, is een bekende actie van het Bommelerwaardse team.

q www.bommelerwaard-runners.nl