• Chris Hoefsloot was samen met Marinus van Kerkhof en Aries Wijtmans genomineerd voor de vrijwilligersprijs.
• Chris Hoefsloot was samen met Marinus van Kerkhof en Aries Wijtmans genomineerd voor de vrijwilligersprijs. Foto: Wim de Bruijne

De Vries: 'Ik ben geen toeschouwer'

neerijnen • Neerijnen mag wel wat meer lef tonen in het fusietraject met Lingewaal en Geldermalsen. Dat vindt de kersverse waarnemend burgemeester van Neerijnen, Harry de Vries.

Volgens De Vries hoeft Neerijnen zich niet kleiner voor te doen dan nodig. Dat zei hij donderdag tijdens zijn nieuwjaarsspeech in Haaften. "Het is goed als Neerijnen zijn eigen sterke punten en de kansen voor de gemeente in beeld brengt en er richting de samenwerking met Geldermalsen en Lingewaal iets concreets mee doet. Laten we maar een beetje durf tonen."

Harry de Vries werd vlak voor de jaarwisseling aangesteld als de nieuwe waarnemend burgemeester van Neerijnen, als opvolger van de vorige waarnemer: Loes van Ruijven. Hij is hiermee de zevende burgemeester in vijftien jaar tijd voor Neerijnen. "Iemand vroeg zich op internet af: 'Wanneer krijgen we weer eens een echte….'" Waarna De Vries beloofde in Neerijnen niet zomaar aan de kantlijn te blijven. "Bij waarnemend of een waarnemer kun je denken aan iemand die van afstand (in dit geval Nijmegen) een beetje toekijkt hoe het er in Neerijnen aan toe gaat, maar ik ben geen toeschouwer, maar deelnemer. Ik wil actief meedoen."

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst werd ook de vrijwilligersprijs uitgereikt. Chris Hoefsloot won vanwege zijn inzet bij de PelleWilbus. De PelleWilbus is een bus die mensen die wat meer kwetsbaar zijn vervoert van en naar activiteiten zoals de hobbyochtend, dagverzorging, zorgboerderij of om bijvoorbeeld te gaan winkelen. Hoefsloot is altijd beschikbaar als chauffeur voor de bus en werkt ook nieuwe bestuurders in. Daarnaast maakt hij de bus schoon en neemt hij een groot gedeelte van de administratie rondom op zich. Met het winnen van de vrijwilligersprijs van Neerijnen won hij een kunstwerk een cheque, te besteden aan het project waarvoor hij is genomineerd.

Ook genomineerd waren Marinus van Kerkhof (Haaftensch Mannenkoor, de volleybalvereniging en zorgcentrum De Wittenberg) en Aries Wijtmans (speeltuinstichting Hellowa en actief bij ASH).