'Serious Rivor' geslaagd

regio • Studenten van ROC Rivor hebben met 'All Night Long' 5500 ingezameld voor Serious Request.

Net als vorig jaar, stond ook dit jaar de laatste week voor de Kerstvakantie bij ROC Rivor in het teken van Serious Request. Honderden studenten en medewerkers zamelden op allerlei manieren geld in, met als hoogtepunt de nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 december. Onder de titel 'All Night Long' werd in de school het Glazen Huis nagebootst. Studenten mochten de hele nacht niet eten en slapen, maar zamelden geld in via activiteiten als touwtrekken, cabaret, levend stratego en kickboksen. Daarnaast konden ze lasergamen, crazy 88 opdrachten doen en tegen betaling plaatjes aanvragen bij de DJ.

Kickboksen tegen de directeur

De ruim 150 studenten en 20 docenten begonnen om 22.00 uur energiek en enthousiast aan de avond. Rond 02.00 uur merkten de eersten van hen dat het lastiger werd om niet in slaap te vallen. Studenten gingen vervolgens voetballen in de aula, kickboksen tegen hun directeur en organiseerden een jamsessie met docenten; alles om maar wakker te blijven. Ondertussen werd er steeds meer geld opgehaald voor kinderen met een longontsteking in Derde Wereldlanden.

Om 06.00 uur sloot Cees Brouwer, voorzitter College van Bestuur van ROC Rivor, de 'Long Night' af met een welverdiend ontbijt voor de studenten. Trots vertelde hij dat er in één nacht 1503,40 euro was opgehaald. Met het eerder in de week verdiende geld kwam het eindbedrag uit op 5500 euro.

De cheque voor dit bedrag werd diezelfde avond nog door vijf studenten naar Breda gereden en overhandigd aan de DJ's van het Glazen Huis.