• Vuurwerk en oliebollen: het oud-en-nieuwgevoel ten top.
• Vuurwerk en oliebollen: het oud-en-nieuwgevoel ten top. Foto: aangeleverd

Oliebol voor goed doel in Bruchem

bruchem • De jeugd van de kerkelijke gemeente uit Bruchem, Kerkwijk en Delwijnen houdt op zaterdag 31 december een oliebollenactie voor het goede doel. De opbrengst is voor een project rond een weeshuis in Bulgarije.

Een zak van acht oliebollen kost 5 euro, drie zakken voor 12,50 euro. Ze zijn te koop bij Vuurwerk Bruchem aan de Dorpsstraat 20 in Bruchem. Bij aankoop van 75 euro aan vuurwerk, krijgt men een gratis zak oliebollen. Meer over de vuurwerkverkoop is te vinden op www.vuurwerkbruchem.nl.

Zo ondersteunt Vuurwerk Bruchem deze actie. De jeugd van kerkelijke gemeente uit Bruchem/Kerkwijk/Delwijnen wil op deze manier geld inzamelen voor hun project in en rond een weeshuis in Bulgarije. Vorig jaar zijn ze er ook al geweest en daardoor weten ze nog beter hoe hard de hulp nodig is.

Momenteel krijgen een aantal kinderen extra lessen in wiskunde, taalvaardigheid en Engels. Ook worden er specifieke beroepsopleidingen gefinancierd en kan met het ingezamelde geld ondersteunend personeel ingezet worden, waaronder een psycholoog voor de kinderen. Verder zijn er reparatiewerkzaamheden verricht in het weeshuis.

Al het ingezamelde geld wordt direct aan de weeskinderen besteed. De mensen die op werkvakantie gaan bekostigen de reis en het verblijf zelf.

De weeskinderen in Bulgarije krijgen niet alleen een beter onderkomen, maar merken via de jongeren uit de Bommelerwaard ook dat er om hen gegeven wordt. Op die manier geven ze ook iets door van hun geloof in de liefde van God.