• Ridderstraat - Vismarkt in Heusden.
• Ridderstraat - Vismarkt in Heusden. Foto: Kees Bol

Dia-avond met werk van Kees Bol

heusden • Kunstschilder Kees Bol zou dit jaar honderd zijn geworden. Daarom organiseert kleindochter Charlotte Bol een dia-avond op dinsdag 10 januari.

Kees Bol (1916–2009) vertoefde zijn leven grotendeels in de vestingstad Heusden en in het Zuid-Franse dorpje Rouveret. Wat menigeen echter niet weet is dat hij, naast het schilderen, graag foto's maakte van deze mooie stadjes en omgeving. Kees Bol legde daarmee een collectie aan die tijdens dia-avonden in zijn atelier aan familie en vrienden werd getoond. Kleindochter Charlotte Bol heeft vanwege de viering '100 jaar Kees Bol' in Heusden-Vesting de dia's opgezocht en daaruit een selectie gemaakt voor een beeldpresentatie in het Gouverneurshuis. De presentatie zal zich toespitsen op Heusden en Rouveret eind jaren 70 tot midden jaren 80. Een feest van herkenning voor Heusdenaren, met straatbeelden en stadsgezichten die inmiddels aanzienlijk zijn veranderd. Maar het geeft ook een prachtig inzicht in het leven van Kees Bol in Rouveret, samen met zijn vrouw Toos. Charlotte zegt hierover: 'Ik zie mij nog zitten terwijl opa Bol het dia-apparaat bediende. Vooral in mijn studententijd vond ik het zien van de dia's geweldig. Dingen veranderen, mensen veranderen maar het gevoel van thuiskomen blijft mij elke keer bij. Opa Bol genoot altijd zichtbaar van mijn verbazing en verwondering. Ik vind het dan ook leuk om dit te delen met andere mensen."

De avond wordt op 10 januari gehouden in het Gouverneurshuis in Heusden en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis. Aanmelden kan via info@gouverneurshuis.nl.