Vrienden van Bijtelskil op zoek naar vrijwilligers

sleeuwijk • De Vrienden van Bijtelskil heeft onlangs een vergadering gehad met het zwembadbestuur van het Sleeuwijkse bad, zo laat de groep weten aan dorpsgenoten die hen volgen.

Daarin is de huidige stand van zaken besproken en heeft verdere afstemming van de toekomstplannen plaatsgevonden. In het kort komt het erop neer dat sluiting van het zwembad voorlopig van de baan is, maar dat er wel een bezuinigingsopdracht voor de zwembaden Bijtelskil in Sleeuwijk en Werkina in Werkendam ligt.

Voorstel

Het zwembadbestuur heeft bij de gemeente aangegeven dat de beoogde bezuiniging van 250.000 euro niet te realiseren is. Daarop heeft de gemeente gereageerd met de vraag wat dan in de ogen van het zwembadbestuur een eventueel wel te realiseren bezuiniging zou zijn. De gemeente wil daar graag een voorstel voor ontvangen. Naar aanleiding daarvan vraagt het zwembadbestuur in hoeverre zij kunnen rekenen op de steun van de Vrienden. De steungroep zal wat formeler gaan opereren, als commissie.

Binnen die commissie zal een voorzitter worden gekozen die toetreedt tot het zwembadbestuur.

De groep gaat nu eerst zoeken naar vrijwilligers voor taken als: de grote schoonmaak van het zwembad voor de opening van het seizoen; eventueel noodzakelijk schilderwerk en dergelijke; groenonderhoud; eventueel extra toezicht houden bij activiteiten op het zwembad; het realiseren van meer sponsoring en het organiseren van extra activiteiten en/ of voorzieningen ten behoeve van extra inkomsten.

Positieve invloed

"Aangezien wij ervan overtuigd zijn dat onze inzet tot nu toe er mede toe heeft geleid dat de mogelijke plannen voor sluiting van ons zwembad voorlopig in de kiem zijn gesmoord verwachten wij dat ook onze inzet voor bovengenoemde actiepunten een positieve invloed zullen hebben voor het voortbestaan van Bijtelskil", zo laten de Vrienden van Bijtelskil aan hun volgers weten.