Expositie door studenten

werkendam • Zeven Fontys ArtCoDe-studenten exposeren tot enmet 8 januari in het Biesbosch Museum in Werkendam.

De Biesbosch is een belangrijke inspiratiebron voor kunstenaars. Stichting Biesbosch MuseumEiland beschikt over een uitgebreide collectie die toont hoe mensen in de Biesbosch zich verhouden tot water en land. Een deel van dit werk staat opgeslagen in het depot.

Uitgewerkt

Derdejaarsstudenten van Fontys Academy for Art, Communication and Design (ArtCoDe) bezochten in september het depot van het museum, kozen een object en hebben twee maanden gewerkt aan concepten. Uiteindelijk zijn er zeven ArtCoDe-studenten geselecteerd die hun ontwerp hebben uitgewerkt en tentoonstellen: Matthias Gigengack, Jeffrey Gorka, Mandy Herrijgers, Tulio Laanen, Purdy Vossen, Olivier van Zummeren en uitwisselingsstudent Teresa Milan.

Niet alleen de werken zelf zijn in de tentoonstelling te zien, maar ook een verwijzing naar de objecten uit het depot en een toelichting op het ontwerpproces zijn opgenomen.Het vernieuwde Biesbosch MuseumEiland ligt in het hart van Nationaal Park de Biesbosch, een uniek zoetwatergetijdengebied.

Het museum kent een vaste tentoonstelling en een wisselende expositie en is een eigentijdse plek waar mensen kennismaken met het heden, verleden en de toekomst van het vernieuwde cultuurlandschap van de Biesbosch.


q www.biesboschmuseumeiland.nl