• Het viertal dat in het zonnetje werd gezet.
• Het viertal dat in het zonnetje werd gezet. Foto: Teus Admiraal

Vier waarderingspenningen uitgereikt

werkendam • Burgemeester Yves de Boer heeft vorige week aan vier inwoners van de gemeente Werkendam een waarderingspenning uitgereikt.

Dick Konings (52) uit Sleeuwijk is al van jongs af aan zeer actief bij VV Sleeuwijk. Hij is ooit begonnen als jeugdsecretaris. Daarna heeft hij bestuursfuncties vervuld maar is hij vooral ook op het park aanwezig en verzorgt hij allerlei praktische werkzaamheden.

De heer Konings was en is actief als redactielid van De Roefkoerier, wedstrijdsecretaris van de jeugd, hij organiseert de bemensing en de planning van de scheidsrechters. Hij is lid van de toernooicommissie, hij is wedstrijdcoördinator op doordeweekse avonden en zaterdagochtend, de materiaalman, consul voor de velden en organisator rondom de spelerspassen.

Jaap Vink (57) uit Werkendam heeft zijn vrijwilligerssporen vooral in de muziek verdiend. Hij is vanaf 1998 bestuurslid van Jeugdkoor Asaf, eerst als algemeen adjunct later als penningmeester. Ook verzorgt hij bij Asaf allerlei uitvoerende werkzaamheden. Op 24 januari 2017 treedt de heer Vink af als bestuurslid. Naast jeugdkoor Asaf is de heer Vink ook actief geweest bij andere koren zoals het gemengd koor Sjier Hasjeriem en het Christelijk mannenkoor Door Eendracht Verbonden (DEV). Ook was hij 8 jaar koster van de Gereformeerde Gemeente Werkendam en jarenlang EHBO-er in de Gereformeerde Gemeente Werkendam. Rien Nieuwenhuijsen (76) uit Hank is sinds 2006 de vaste koster van de RK Kerk Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen in Hank. Hij verzorgt het interieur van de kerk en zorgt voor de benodigdheden tijdens de weekendviering, de huwelijken en de uitvaarten. Ook voert hij de nodige klusjes en reparaties uit in het kerkgebouw en de pastorie en is hij medeorganisator van de jaarlijkse BBQ voor vrijwilligers. Naast zijn activiteiten voor de kerk zamelt de heer Nieuwenhuijsen oud-ijzer in waarvan de opbrengst voor stichting De Toren is. Hij is medeoprichter van de Pluktuin en al vele jaren bestuurslid van de Volkstuinen in Hank. Een groot gedeelte van zijn tuinopbrengst gaat naar vele mensen in Hank. De heer Nieuwenhuijsen staat voor iedereen klaar en dat symboliseert zijn karakter.

Cobi Brienen (65) uit Werkendam werkt sinds 1 januari 1993 vier ochtenden in de week als vrijwilliger bij de bibliotheek in de vestiging Werkendam. Zij verricht alle voorkomende werkzaamheden zoals het controleren van bestellingen, boeken voorzien van stickers, boeken repareren en lichte administratieve werkzaamheden. Zij is de steun en toeverlaat van de collega's. Sinds oktober 2011 is mevrouw Brienen 1 keer per maand actief bij het Nederlands Dichterspodium in Werkendam. Ze verzorgt daar al 5 jaar de catering voor de dichters, muzikanten en de bezoekers.