• NOAD'32 sloeg zaterdag toe in de derby tegen Sparta'30.
• NOAD'32 sloeg zaterdag toe in de derby tegen Sparta'30. Foto: Teus Admiraal

Vooral vechtvoetbal op Korenzand

Remy Schouwenaar beul van Sparta'30

wijk en aalburg • Beide ploegen konden op een fitte selectie rekenen, dus dat beloofde wat voor de derby. Op de ranglijst ontliepen beide ploegen elkaar bovendien niet veel, met NOAD'32 op de zevende plaats met 12 punten en Sparta'30 op de tiende plaats met 9 punten. Verder scoorden beide ploegen vijf keer in hun laatste thuiswedstrijd. Wanner beide ploegen deze score over konden brengen naar de derby, dan kon het publiek nog wat beleven. Zover kwam het zaterdag echter niet, aangezien beide ploegen elkaar niet veel ontliepen. Het was vooral vechtvoetbal op het Korenzand. Opvallend was dat een dubbele wissel aan de kant van NOAD'32 het verschil maakte. De geprikkelde invaller en schutter Remy Schouwenaar, die voor het eerst dit seizoen op de bank moest beginnen, maakte het verschil met de 2-1. Het betekende drie punten, die met genoegen door trainer Rob van Loon in de tas werden gestoken. "Ik ben er heel erg blij mee met deze overwinning. Dat is wel fijn, zo net voor de winterstop. We zijn nu definitief weg bij de onderste plaatsen", stelde de trainer van NOAD'32. "Over de uitslag ben ik dus wel tevreden, al is dat minder over de uitvoering. Met name voor de rust hadden we het beste van het spel, maar we beloonden onszelf niet in de score. Eigenlijk zijn we door het oog van de naald gegaan", vond Van Loon.

Voor de rust was er inderdaad weinig aan de hand voor NOAD'32. De thuisclub pakte al snel het initiatief, al staken de aanvallers nog niet boven het maaiveld uit. Alleen John Pootjes zorgde voor wat dreiging. De beste kans na twintig minuten werd ook niet tot treffer verheven. Julian Vos kopte rakelings over. Aan de andere kant draaide het eveneens stroef om tot een kans te komen. Bij beide ploegen bleef het rommelig, slordig en regende het balverlies. NOAD'32 doorbrak tegen de rust de ban. De vrije Sven Bleijenberg zag zijn schot nog terug ketsen van de handschoenen van keeper Martijn de Graaf. Met de rebound kreeg de Wijk en Aalburger nog een kans. In de kluwen van spelers viel bal voor de schoen van John Pootjes, die de bal snoeihard in de winkelhaak schoot voor de 1-0.

Dubbele wissels

In de rust greep trainer Adrie van Steijn van Sparta'30 in met een dubbele wissel. Met Jan de Fijter en Corné Vernooij kwam er een brok ervaring bij. Acht minuten na rust was het raak. Arne van Noorloos bracht Jan de Fijter in stelling om de 1-1 voor de Andelnaren aan te tekenen. Het tempo ging omhoog en het werd een boeiende tweede omloop. Lennart van Andel twee keer en Corné Vernooij aan Andelse kant weigerden echter het verschil te maken.

Ook trainer Rob van Loon van NOAD'32 bracht een dubbele wissel in met Remy Schouwenaar en Ruben de Waal. De Waal om het Andelse gevaar te bezweren en Schouwenaar om alsnog het verschil te maken.

Een gouden wissel, zo bleek. De geprikkelde Schouwenaar wilde wel. De spits schoof eerst een aangever van John Pootjes nog net voorlangs. Na een voorzet van Bleijenberg was het wel raak. Remy Schouwenaar draaide zich knap vrij en gaf keeper De Graaf geen kans om met de 2-1 het verschil te maken. Sparta'30 knokte nog wat het waard was om in de hectische slotfase langszij te komen, maar NOAD'32 liet de winst niet meer glippen. "Zuur", typeerde trainer Andrie van Steijn van Sparta'30 de nederlaag. "De eerste helft waren we te slap, maar na de rust hebben we zeker ballen getoond. Dan moet je geluk hebben dat je het af kan maken. De 1-1 lukte nog en NOAD'32 was rijp om afgemaakt te worden, maar dat gebeurde niet. Dan brengen ze die Schouwenaar in. Die heeft een geweldige linker en die schiet de 2-1 binnen", somberde de trainer van Sparta'30. "We hebben echt alles uit de kast gehaald om nog gelijk te spelen of te winnen. Dat geluk hadden we vandaag niet. Zonde en zuur voor de jongens", besloot Van Steijn.


Nico van Es