• Theo en Petri Nieuwenhuis openen deze week hun nieuwe zaak.
• Theo en Petri Nieuwenhuis openen deze week hun nieuwe zaak.

Pareltje voor verse delicatessen

heusden • "We zijn er heel trots op", roepen Theo en Petri Nieuwenhuis in koor. Het zal vandaag (woensdag) voor hen een heuglijke dag zijn. Na veel voorbereidingen opent burgemeester Jan Hamming aan de Hoogstraat in Heusden hun nieuwe zaak: Hof van Heusden, ambachtelijk vers- en levensmiddelspeciaalzaak.

Hof van Heusden komt in de plaats van De Vitaminehof waarmee het Wijk en Aalburgse echtpaar tien jaar geleden aan de Botermarkt startte. Telde De Vitaminehof een oppervlakte van 35 vierkante meter, Hof van Heusden meet maar liefst 200 vierkante meter aan vloeroppervlakte.

Het nieuwe pand, waar eerder buurtsuper Van der Steenhoven was gevestigd, is omgetoverd tot een zoals de enthousiaste Theo zelf noemt een 'super chique speciaalzaak'. "Chique, in de stijl van Heusden." Een rondleiding door de nieuwe zaak leert dat het brede assortiment mooi uitgestald staat. "We gaan nu nog meer lekkere dingen met de bekende hoge kwaliteit verkopen", vertelt Theo. "We werken in hoeken. Zo is er de hoek puur natuur, een noten- en zuidvruchtenhoek, eentje met kaas en wijn, een hoek moet louter groenten, fruit en citrusvruchten en er staat een groot meubel met pure sappen. En dan niet te vergeten: het vlees- en vleeswarenassortiment. Bieren en wijnen completeren het geheel."

Het woord 'vers' zoemt door het hele pand. Theo en Petri Nieuwenhuis benadrukken dat ze het credo 'sterk in vers' hoog in het vaandel hebben staan. "Onze focus ligt altijd bij verse kwaliteit. Daar zijn we ook heel trots op."

Diversiteit

Behalve de grote diversiteit aan verse delicatessen zijn er nu in Hof van Heusden ook meer kruidenierswaren te koop dan in De Vitaminehof. "Voor de dagelijkse boodschappen kun je ook bij ons goed uit de voeten", meldt Theo, die er gelijk aan toevoegt dat zijn zaak geen supermarkt is, maar een speciaalzaak.

In Hof van Heusden kun je ook terecht voor zelf gemaakte maaltijden en salades. Diverse producten kunnen ook als geschenken worden samengesteld. Dat kan voor particulieren en bedrijven. Hof van Heusden mag de grootste en mooiste winkel van Heusden worden genoemd en is een aanwinst voor hartje Heusden Vesting.

Levend

Met de nieuwe zaak hopen de ondernemers mede de vesting levend te houden. "Dat zullen we als ondernemers samen met onze klanten moeten doen."

Vanaf donderdag 1 december is Hof van Heusden open voor het publiek.