Buurtbus stopt op zaterdag, CDA boos

werkendam • De Werkendamse CDA-fractie is verontrust over het besluit van Arriva om vanaf 11 december de buurtbussen niet meer door het Land van Heusden en Altena te laten rijden.

Vanaf die datum rijdt in het hele Land van Heudsen en Altena op zaterdag geen buurtbus meer, zo blijkt uit de nieuwe dienstregeling. Raadslid Otto van Breugel ziet dat met deze maatregel de leefbaarheid van de dorpen in de regio weer een stapje terug gaat. "Het is jammer te moeten constateren dat de buurtbus voor onze dorpen op zaterdag verloren gaat", aldus de CDA'er.

"De buurtbus is een mooie oplossing om toch een vorm van openbaar vervoer te hebben om zo goedkoop mobiel te zijn." Het is niet de eerste keer dat er lijnen verdwijnen. Zo is eerder het rijden op zondag en in de avonduren door de 120 (Gorinchem-Werkendam) en 121 (Gorinchem-Sleeuwijk-Woudrichem-Aalburg) en de 620 van en naar Dordrecht op zaterdag al gesneuveld.

Van Breugel heeft vanwege het besluit van Arriva schriftelijke vragen aan het Werkendamse college gesteld. Hij wil bijvoorbeeld weten wat de rol van het gemeentebestuur in deze besluitvorming is en wat burgemeester en wethouders eraan gedaan hebben om Arriva op andere gedachten te brengen.