Maaltijdbezorgers gezocht

werkendam • De maaltijdbezorging voor hulpbehoevenden in Werkendam is dringend op zoek naar vrijwillige maaltijdbezorgers.

Al tientallen jaren verzorgen enthousiaste en betrokken vrijwilligers met ondersteuning vanuit Trema Welzijn de maaltijdbezorging voor hulpbehoevenden in Werkendam. Het aantal vrijwilligers neemt echter sterk af. Door deze afname kan het gebeuren dat de mensen geen warme middagmaaltijd meer kunnen ontvangen. Om de maaltijdbezorging in Werkendam te laten voortbestaan is de organisatie nu dringend op zoek naar vrijwillige maaltijdbezorgers. Iedere dag brengen de vrijwillige maaltijdbezorgers rond het middaguur een warme maaltijd aan huis bij mensen, die bijvoorbeeld niet meer in staat zijn om deze voor zichzelf te maken. De maaltijden worden iedere dag in geïsoleerde dozen bij Zorgcentrum Goezate opgehaald. Deze dozen worden dan vervolgens per adres afgeleverd. Dit betekent dat vrijwilligers een paar uurtjes per dag kwijt zijn aan het bezorgen.

Mensen kunnen zich beschikbaar stellen voor bezorging op één of twee dagen. Tevens kunnen zij kiezen of ze iedere week, om de 14 dagen of eens per drie of vier weken willen bezorgen. Op basis van het aanbod van vrijwillige maaltijdbezorgers stelt Trema Welzijn een rooster op. Trema Welzijn biedt een kilometervergoeding en een vrijwilligerscontract, waarmee vrijwilligers aanvullend op hun eigen verzekering verzekerd zijn.

Voor meer informatie en aanmelden kunnen mensen contact opnemen met Hans van Nieulande, coördinator maaltijdbezorging bij Trema Welzijn: 0183–408444 of hans.van.nieulande@trema.org. Van Nieulande is bereikbaar van dinsdag t/m donderdag vanaf 13.00 uur.