• Walter van Willegen vertrekt met zijn team naar Gambia.
• Walter van Willegen vertrekt met zijn team naar Gambia.

Walter van Willegen naar Gambia

andel • Walter van Willegen uit Andel, student Autotechniek op het Koning Willem I College, vertrekt in februari in een opgeknapte tweedehands auto richting Gambia voor het project Go For Africa.

Walter zit in Team MCW en waagt zich samen met andere deelnemende teams dus aan een tocht van 8000 kilometer. Eenmaal op plaats van bestemming gaan ze o.a. lesgeven op een beroepsschool in de basisvakken Autotechniek. "De auto waar we dit avontuur mee tegemoet gaan is een Land Rover Range Rover P38 2,5L diesel 6 cilinder 4x4", vertelt de derdejaars student. "We zijn op dit moment nog bezig met de auto in orde te maken. Er komen nog vier nieuwe banden op, twee nieuwe fuseekogel hoezen, een nieuwe stuurstang en nog een kabel voor rechtsvoor om de deur te kunnen openen."

Het project Go For Africa geeft de studenten de kans om hun vaardigheden te vergroten, maar ook om anderen verder te helpen in hun geliefde vak. De 8000 kilometer lange tocht richting Gambia begint op 19 februari in het Brabantse Bakel.

In Gambia gaan de deelnemers scholen opbouwen voor beginnende automonteurs, lesgeven en lesmodellen maken. Dit houdt in dat ze een auto helemaal uit elkaar halen, zodat er verschillende tests mee uitgevoerd kunnen worden. De studenten verblijven daar zeven weken. De auto's en materialen laten ze in Gambia, zodat de mensen daar er nog gebruik van kunnen maken.

Sponsoren

De studenten hebben bij dit project alle hulp hard nodig. Alle beetjes helpen, blijkt uit het verhaal van Walter. "Wijzelf hebben alleen geen speciale sponsoracties. Het is voornamelijk langs bedrijven gaan en vragen of ze ons willen sponsoren in geld of in onderdelen voor lesmateriaal of in onderdelen voor de auto. Verder kan iedereen ons sponseren via onze website of via Facebook."

Go for Africa is een organisatie die zich inzet voor ziekenhuizen, beroeps- en kleuterscholen in verschillende landen zoals Gambia, Mauritanië en Senegal. Het doel is kennis en materialen over te brengen en dat kunnen studenten ook, is de overtuiging. Dus gaan studenten van verschillende ROC's begin februari op een avontuurlijke reis van drie weken om dan in Gambia en Senegal nog zeven weken te stage lopen. Voor deze reis hebben ze zelf een tweedehands auto gekocht en opgeknapt.

Meer informatie via onderstaande websites.


q www.goforafrica.nl

q teammcw.nl

q www.facebook.com/GFATeamMCW