• Jesse Bikker won zaterdag in Tienhoven.
• Jesse Bikker won zaterdag in Tienhoven. Foto: Jan de Bruin

Winst voor Bikker, Ebert derde

tienhoven • Na twee tweede plaatsen wilde Jesse Bikker ook wel eens winnen in de wintercompetitie van Jan van Arckel. Het lukte hem zaterdag in Tienhoven.

De Hoogbloklandse mountainbiker was op het prachtige offroadparcours een klasse apart en verstevigde zijn leidende positie in het algemeen klassement. In de A-klasse had Jesse Bikker vanaf de start de leiding. Zijn dorpsgenoot Kelvin van den Dool was er voor het eerst dit seizoen bij en rukte vanuit de achterhoede op naar de tweede plaats. Dennis Ebert uit Nieuwendijk kwam als derde over de meet en staat tweede in het klassement. In de B-klasse werd Rijswijker Gerard van Helden zaterdag eveneens derde en hij bezet die plaats ook in het algemeen klassement.

In de D-klasse (13-14 jaar) was het plaatsgenoot Mika Bouman die tweede werd, Noa Stolk uit Nieuwendijk won hier bij de meisjes.

In de G-klasse voor renners van 6 tot 8 jaar was het Maurice Verhoeven uit Hank die in Tienhoven naar de hoogste trede van het podium reed.

Hij staat eveneens bovenaan in het algemeen klassement.

Flink voor de kiezen

In Tienhoven kregen de cyclocrossers en MTB'ers het weer flink voor de kiezen met onder meer lange stroken grasland, een klim naar de dijk en een strookje Lekstrand.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 3 december in Nieuwpoort.

Alle uitslagen en standen zijn terug te vinden via onderstaande website.


q www.janvanarckel.nl/wintercompetitie