• Kozakken Boys had het zaterdag moeilijk tegen GVVV.
• Kozakken Boys had het zaterdag moeilijk tegen GVVV. Foto: Teus Admiraal

Kozakken Boys mist overtuiging in topper

'Een hele slechte wedstrijd'

werkendam • Waarschijnlijk had de Werkendamse aanhang meer verwacht van hun ploeg, die zich met drie overwinningen op rij weer leek te gaan bemoeien met de titelstrijd in de tweede divisie. Op het moment suprême tegen concurrent GVVV kwam de thuisploeg in de topper echter niet goed uit de verf. De geblesseerde aanjager Gwaeron Stout werd node gemist en ook de pas 17-jarige doelman Djordi van der Wiel bleek geen zekere factor. De Werkendammers moesten met de 2-3 de punten aan de Veenendalers laten.

"Ik vond het een heel matige wedstrijd van beide kanten, maar van ons helemaal", typeerde trainer Danny Buijs het gebeuren zaterdag op De Zwaaier. "Verliezen is nooit leuk, maar als je je niveau niet haalt, verlies je in de tweede divisie, waarin het niveauverschillen klein zijn. Zo simpel is het", stelde Buijs. "Over de heel wedstrijd gezien verdienden wij het ook niet om te winnen. We kwamen heel gelukkig op 1-0 door een cadeautje van GVVV. Dan geef je ook een cadeautje weg en dan is het 1-1 bij de rust. Dan geven wij weer een cadeautje weg en sta je 1-2 achter. Op het eind kon het beide kanten op. GVVV maakt een goal uit de omschakeling en wij maken nog een tweede goal en hadden wat pech voor een derde", recapituleerde de trainer van Kozakken Boys het verloop van de wedstrijd. Het duel begon nog ideaal voor Kozakken Boys. Bij het eerste gevaar dat Berry Powel stichtte schoof verdediger Bart Hulsbos de 1-0 langs zijn eigen doelman Johan Jansen. De 1-1 aan de andere kant na twintig minuten kwam uit de lucht vallen. Robin Mulder draaide weg op rechts en Patrick Heesakkers werd niets in de weg gelegd om diens voorzet binnen te schuiven. GVVV rook dat er meer te halen viel tegen een worstelend Kozakken Boys. Een gevaarlijk indraaiende bal zoefde net over de kruising en GVVV schoof een grote mogelijkheid nog naast. Kozakken Boys moest het doen met een opstootje na een botsing tussen doelman Johan Jansen en Wesley Pollemans. GVVV dook er meteen op. Nadat alles weer in de plooi stond, suste scheidsrechter Kooij de boel met een gele kaart voor Pollemans en GVVV-er Wouter Bonke. Op slag van rust trok Powel de score bijna weer naar Werkendamse kant. Het schot neutraliseerde in een flits op de handschoenen van keeper Jansen.

Na de rust trok GVVV de wedstrijd al vlot open met de 1-2. Een vrije trap van Rodny Hofman werd verkeerd beoordeeld door keeper Djordi van der Wiel, die de bal in het eigen doel sloeg. Trainer Danny Buijs trachtte met drie wissels het tij te keren. Met nog een kwartier te gaan bracht ook een overtal na een rode kaart voor GVVV'er Danny de Leeuw geen soelaas. Zes minuten voor tijd werd het zelfs 1-3, nadat Robin Mulder alleen de bal binnen hoefde te schuiven. Kozakken Boys zette er de 2-3 nog tegenover met het intikken van een rebound door Quentin Jakoba.

Wat restte was een vervelend gevoel op de Zwaaier. "Wij hebben geen goed voetbal laten zien. Misschien dachten een paar jongen bij ons dat op zestig procent genoeg was. Ik vond het een hele slechte wedstrijd", besloot trainer Danny Buijs.