Open dag onthult plannen Park Veldzicht

genderen • In het voormalige zwembad Veldzicht in Genderen wordt 26 november tussen 10.00 en 14.00 uur een open dag gehouden. Een groep burgers die plannen heeft met het terrein van het zwembad wil mensen daar graag meer over vertellen.

Tonny Bros is een ondernemer in het groen die vanuit passie voor de natuur, dieren en mensen graag een voorziening wil creëren waarin een ieder terecht kan en tot zijn recht komt. "Tonny is een voorbeeld van de burger die er in gelooft dat met hard werken, vooral samen doen en gebruik maken van je netwerk je prachtige dingen voor elkaar krijgt", zegt Jan van der Heijden. Samen met Willeke van der Heijden en Ria van der Pol denkt hij met Tonny mee over de realisatie van de plannen.
De gemeente zag dat, ondanks dat het zwembad niet rendabel was, ze toch een prachtige locatie in handen had en heeft ruimte geboden voor een burgerinitiatief. Verschillende ideeën zijn de revue gepasseerd, maar het plan van Tonny Bros 'Park Veldzicht' is door de gemeente Aalburg warm ontvangen. De rode draad in dit plan is om in gezamenlijkheid, burgers en de gemeente, Veldzicht weer een plek te laten zijn waar weer dingen gebeuren, waar men steun kan vinden, een zinvolle daginvulling kan hebben, waar weer leven is en waar men elkaar ontmoet. Participatie, educatie en dagbesteding zijn de drie pijlers waarop Park Veldzicht ingericht zal worden. Ontmoeting en duurzaamheid zullen zowel als middel en als doel ingezet worden om dit vorm te geven en te gaan realiseren. De landelijke uitstraling van Veldzicht zal in gezamenlijkheid verder vorm gegeven gaan worden. In dit plan is de aanleg van een kinderboerderij en een duurzame, natuurlijke en spannende speelplek voor kinderen opgenomen. Daarnaast zullen de bestaande baden een nieuwe functie in het park krijgen die passend zijn binnen de thema's ontmoeten, educatie en participatie.
De werkgroep hoopt tijdens de open dag vooral mensen te enthousiasmeren en antwoord te krijgen op de vraag of er draagvlak voor het plan is. "Iedereen kan zien welke prachtige mogelijkheden deze locatie in handen heeft, maar vooral de gemiste kans als we dit als gemeente en burgers kwijt raken."