Voedselacties in de regio

nieuwendijk/sleeuwijk • Zowel in Nieuwendijk als in Sleeuwijk wordt komend weekend een voedselinzamelingsactie gehouden. Voor twee verschillende doelen.

Op 25 en 26 november wordt er door de stichting HCR, Hulpverlening door Christenen in Roemenië, in samenwerking met de Coop Nieuwendijk een inzamelingsactie gehouden voor voedselpakketten ter ondersteuning van arme gezinnen in Bacau. Bacau ligt in het Noordoosten van Roemenië tegen de grens met Moldavië en is de armste regio van de gehele Europese Unie. Een heel pakket doneren kost 10 euro, maar het is ook mogelijk om een half of kwart pakket te sponsoren. Half december gaan alle ingezamelde goederen naar Bacau. De pakketten worden in Roemenië definitief samengesteld zodat er rekening gehouden kan worden met gezinssamenstelling of speciale noden.

In hetzelfde weekend, dus op 25 en 26 november zullen vrijwilligers van Stichting Samen helpen we the Gambia bij de Albert Heijn in Sleeuwijk voedsel inzamelen om een kerst-/ nieuwjaarsvoedselpakket samen te stellen voor de armsten in The Gambia. Bij binnenkomst krijgen de klanten een flyer waarop staat welke producten geschikt zijn voor het voedselpakket omdat het na de inzameling nog drie tot vijf weken duurt voordat de producten per schip in The Gambia zijn. De Stichting zal de goederen zelf gaan uitdelen.