Tweede beursvloer Altena op 11 april in Veen

veen • De tweede Beursvloer Altena wordt gehouden op dinsdag 11 april 2017 in het bedrijfsgebouw van Autobedrijf A. van Rijswijk aan de Zoutendijk 2 in Veen.

Een werkgroep bestaande uit Kees Braat (voorzitter), Agnetha Schaar, Nicolette van Andel, Dick van Herwijnen en Ardjan Stegehuis zette maandagmiddag op locatie het evenement voor 2017 alvast in de steigers. Het is feitelijk voor de derde keer dat de beursvloer in het Land van Heusden en Altena wordt georganiseerd. In 2015 was de première in De Lemmenskamp in Woudrichem. "Met het oog op de herindeling is toen besloten het breder te trekken en volgde dit jaar in april de eerste Beursvloer Altena", legt voorzitter Braat uit. "We hebben nu gekozen het te houden bij een bedrijf en daarnaast in de gemeente Aalburg. We wilden een mooie locatie. We zijn bij Ad-Jan van Rijswijk uitgekomen die ook gelijk instemde. Een prachtige locatie die zich er goed voor leent."

Beursvloer Altena is een podium waar bedrijven, maatschappelijke organisaties en verenigingen elkaar ontmoeten en afspraken kunnen maken. Die afspraken worden matches genoemd. Braat: "Alles gebeurt met een gesloten beurs. Een bedrijf heeft een bepaalde vraag, maar krijgt er ook iets voor terug. Dat alles wordt in goede banen beleid door hoekmannen en –vrouwen. Als er tenslotte overeenstemming is wordt een handtekening gezet met notariële vastlegging." De eerste Beursvloer Altena was een groot succes. "Een vijftigtal matches kwam toen tot stand. In geld uitgedrukt voor zo'n 29.000 euro", vertelt Braat. Vooruitlopend op de tweede Beursvloer Altena wordt op donderdag 16 maart 2017 in het kantoor van Rabobank in Almkerk een workshop 'Goede Zaken' gehouden. Daar worden de spelregels uitgelegd en kan er geoefend worden hoe een match tot stand komt. Voorzitter Braat laat nog weten dat de bestaande werkgroep naar nieuw bloed snakt. "We zouden graag nog minstens twee nieuwe leden uit het bedrijfsleven, waarvan eentje handig is met social media, verwelkomen."


q www.beursvloeraltena.nl